Biciclisti din toatã tara au venit în Parâng la un concurs inedit, primul dedicat celor care iubesc bicicletele, dar, pentru cã mai este zãpadã, au pedalat pe zãpadã. Asa s-a si numit întrecerea lor si zeci de biciclisti s-au aliniat sâmbãtã la start în Parâng.
Cu bicicleta pe zãpadã a fost o primã întrecere în Parâng, acolo unde au fost asteptati iubitorii sportului în aer liber, în week-end-ul care a trecut. A fost o întrecere ineditã, pe un traseu, atât în urcare, cât si în coborâre, cu portiuni ce le-a pus biciclistilor la încercare rãbdarea si priceperea si, la final, au luptat pentru prima pozitie. „Este prima editie pe care o tinem în Parâng pe zãpadã. Au mai fost ceva editii, dar în varã si vrem sã încercãm ceva nou, pe zãpadã”, ne-a mãrturisit înaintea concursului Constantin Baican, concurent.
Zeci de biciclisti si-au anuntat participarea la acest eveniment si ei vin din toatã tara. „Avem concurenti din Baia Mare, Timisoara, Arad si traseul e cu plecare de pe platou de la Clubul Sportiv, pânã în Slima si de acolo cu întoarcere pânã la statia meteo. Este o portiune unde îti trebuie putinã îndemânare, deoarece este mai dificl, dar apoi vine o urcare de 3 km”, a adãugat concurentul care si el s-a aliniat la start cu o bicicletã performantã.
În Parâng a fost petrecere si prima competitie de pedalat pe zãpadã si-a desemnat si câstigãtorii: pe locul I a urcat Ioan Silosi, concurentul cu numãrul 10, care a obtinut un punctaj de 11’17”30, Adrian Opritescu a ocupat pozitia a II-a în clasamentul final, cu un timp de 11’18”23, iar pe locul III la categoria lor de vârstã s-a clasat Emilian Vicol, cu timpul de 11’19”. Un alt clasament, pentru o altã categorie de vârstã îi are în top pe: Andrei Mititelu, Iulian Malcoci si pe locul III – Andrei Rusu. La fete, prima pozitie a fost ocupatã de Andrada Toldean.Premiile constau în echipamente sportive, ceasuri si toti cei care s-au înscris au participat la petrecerea de final, cu fasole cu ciolan la ceaun si produse traditionale românesti.
Diana Mitrache