Pedaleazã pe zãpadã!

Biciclisti din toatã tara au venit în Parâng la un concurs inedit, primul dedicat celor care iubesc bicicletele, dar, pentru cã mai este zãpadã, au pedalat pe zãpadã. Asa s-a si numit întrecerea lor si zeci de biciclisti s-au aliniat sâmbãtã la start în Parâng.
Cu bicicleta pe zãpadã a fost o primã întrecere în Parâng, acolo unde au fost asteptati iubitorii sportului în aer liber, în week-end-ul care a trecut. A fost o întrecere ineditã, pe un traseu, atât în urcare, cât si în coborâre, cu portiuni ce le-a pus biciclistilor la încercare rãbdarea si priceperea si, la final, au luptat pentru prima pozitie. „Este prima editie pe care o tinem în Parâng pe zãpadã. Au mai fost ceva editii, dar în varã si vrem sã încercãm ceva nou, pe zãpadã”, ne-a mãrturisit înaintea concursului Constantin Baican, concurent.
Zeci de biciclisti si-au anuntat participarea la acest eveniment si ei vin din toatã tara. „Avem concurenti din Baia Mare, Timisoara, Arad si traseul e cu plecare de pe platou de la Clubul Sportiv, pânã în Slima si de acolo cu întoarcere pânã la statia meteo. Este o portiune unde îti trebuie putinã îndemânare, deoarece este mai dificl, dar apoi vine o urcare de 3 km”, a adãugat concurentul care si el s-a aliniat la start cu o bicicletã performantã.
În Parâng a fost petrecere si prima competitie de pedalat pe zãpadã si-a desemnat si câstigãtorii: pe locul I a urcat Ioan Silosi, concurentul cu numãrul 10, care a obtinut un punctaj de 11’17”30, Adrian Opritescu a ocupat pozitia a II-a în clasamentul final, cu un timp de 11’18”23, iar pe locul III la categoria lor de vârstã s-a clasat Emilian Vicol, cu timpul de 11’19”. Un alt clasament, pentru o altã categorie de vârstã îi are în top pe: Andrei Mititelu, Iulian Malcoci si pe locul III – Andrei Rusu. La fete, prima pozitie a fost ocupatã de Andrada Toldean.Premiile constau în echipamente sportive, ceasuri si toti cei care s-au înscris au participat la petrecerea de final, cu fasole cu ciolan la ceaun si produse traditionale românesti.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *