Fiecare bãrbat are în viata lui o EA si, fie cã este mama, sora, iubita, sotia, ori ibovnica, chipul ei meritã venerat. Asta spune fotograful Bogdan Manoliu, care ne-a asteptat sâmbãtã de la ora 17,00, la vernisajul expozitiei de portrete dedicate Zilei Femeii.
„Acolo unde femeia poartã vãl, te arde dorinta de a-i vedea chipul”, „Uneori mi se pare cã nu esti femeie, ci lumina care cade pe flori” „O femeie îsi poartã lacrimile semeni bijuteriilor”, sau „Femeia este al cincilea anotimp”, sunt doar câteva motto-uri pe care fotograful Bogdan Manoliu le-a ales ca sã descrie chipurile de femei surpinse de obiectivul camerei sale. Sunt femei tinere, copile, ori trecute de prima tinerete si sunt, asa cum spune chiar autorul expozitiei, cele ce îi sunt lui dragi, toate grupate în expozitia denumitã generic „Pentru ea”. „De ce i-am spus PENTRU EA? Pentru cã toti avem pe lâmgî noi o EA. Este acea EA pe care o vedem prima datã când deschidem ochii, de care ne îndrãgostim prima datã, acea EA, cu care ne petrecem restul vietii. Pe simeze sunt femei din viata mea, sunt personajele din viata mea. Cea micutã este fetita mea, apoi sora, niste prietene apropiate, mama, bunica, toate acele EA din jurul meu”, a spus Bogdan Manoliu, artist fotograf, care a expus în foaierul Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu din Petrosani, la finele sãptãmânii trecute.
Vernisajul expozitiei a avut loc sâmbãtã de la ora 17,00 în foaierul Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani, înainte de piesa de teatru „Iubire” si este dedicatã tuturor femeilor. „Este practic, o bucatã dintr-un proiect mai vast, care sper cã se va desfãsura tot aici în incinta teatrului, pentru cã aici, teatrul, poate pune în valoare artistul, mai mult decât orice altã locatie”, a mai adãugat Bogdan Manoliu.
Fiecare fotografie este însotitã de o descriere, un citat din personaje importante, care au venerat femeia. Autorul spune cã a încercat sã cupleze fiecare figurã, cu un scurt text, reprezentând astfel personalitatea celei care i-a fost model.
Diana Mitrache