Autorul tâlhãriei s-a folosit de un scenariu de film si dupã ce l-a plimbat pe taximetrist prin cele mai izolate cotloane ale municipiului, pe motiv cã nu stie adresa, l-a atacat cu un spray paralizant si i-a furat banii din încasãri. Tâlharul a fost prins de politistii din Aninoasa, la nici 24 de ore de la comiterea faptei.
Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbãtã iar tãlharul de 37 de ani, din Petrosani, s-a dus într-o statie de taxiuri din cartierul Aeroport si i-a cert unui taximetrist sã facã o cursã pânã în Aninoasa. Individul a urcat în masinã si pe drum, în zona cartierului Sasa, i-a spus soferului sã opreascã la un bar care era închis. Apoi l-a bãgat pe mai multe strãdute izolate de la periferie si când a prins momentul prielnic l-a atacat pe taximetrist.
”La un moment dat l-a prins de umãr pe taximetrist si i-a dat cu spray paralizant în ochi. Cum victima n-a mai putut reactiona, supectul i-a luat toti banii din încasãri si a fugit. Taximetristul a cerut ajutor prin Serviciul de Urgentã 112, iar politistii din Petrosani au întocmit dosar penal pentru tâlhãrie calificatã”, spun surse din anchetã. Victima tâlharului a reusit, de pe patul de spital, sã le dea politistilor semnalmentele si au fost alertate si celelalte structuri de politie din Valea Jiului, iar sâmbãtã dimineata autorul fost prins la Aninoasa. Acesta încerca sã se adãposteascã la un prieten din localitate, însã o patrulã a Politiei Aninoasa l-a vãzut pe o stradã si în baza descrierii datã de taximetrist a trecut la legitimarea si retinerea individului. ”Suspectul, B.C. de 37 de ani, din Petrosani a fost retinut si predat Politiei Petrosani. Acesta a recunoscut fapta, avea asupra lui si sprayul paralizant si a fost retinut pentru 24 de ore urmând sã fie dus la judecãtor pentru mandat de arestare. Este acuzat de tâlhãrie calificatã, iar pentru a i se proba fapta a fost dus chiar si la recunoasterea din grup, s-a probat si unde a cheltuit banii, sunt probe solide care-l incrimineazã”, mai spun sursele noastre.
Maximilian Gânju