Femeia de 27 de ani, din municipiul Lupeni, care si-a ucis fetita la câteva minute dupã ce a nãscut-o, riscã 20 de ani de închisoare. Anchetatorii au stabilit cã tânãra mamã a actionat cu discernãmânt, iar sâmbãtã a fost externatã din Spitalul de Urgentã Petrosani, unde a primit îngrijirile ce se impun dupã nastere. Tânãra, Simona Andreea P., a fost audiatã de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani timp de opt ore si dupã ce i s-au arãtat toate probele care o incrimineazã, mama ucigasã a recunoscut fapta.
Aceasta le-a spus anchetatorilor cum a procedat si cã imediat dupã nastere a omorât nou-nãscutul cu o pernã iar mai apoi a mers pe malul Jiului de Vest si a aruncat trupul micutei în apã. Simona Andreea P. a încercat sã-i convingã pe anchetatori cã fetita s-a nãscut moartã si din acest motiv s-ar fi speriat si a încercat sã scape de cadavru. Expertiza medicilor legisti au contrazis-o, acestia stabilind cã fãtul era viabil si s-a nãscut la termen având o greutate idealã, putin peste 3,2 kilograme. Potrivit procurorului Mirela Kando din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, femeia a fost retinutã pentru 24 de ore pentru infractiunea de omor si dusã în fata magistratilor Tribunalului Hunedoara pentru emiterea mandatului de arestare. Simona Andreea P. este cãsãtoritã si mai are doi copii minori. Reamintim cã tânãra a fost prinsã de politistii din Lupeni, la mai putin de 24 de ore, dupã ce trupul unui nou-nãscut a fost gãsit pe data de 1 martie a.c., în Jiul de Vest.
Anchetatorii au reusit sã dea de urma ei cu ajutorul medicilor de la Spitalul de Urgentã din Petrosani, dupã ce la unitatea medicalã a ajuns o tânãrã care acuza dureri si sângerãri în zona genitalã. A fost consultatã de specialist, iar acesta si-a dat seama imediat cã femeia nãscuse recent si a alertat politistii.
Maximilian Gânju