Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara a demarat procedurile privind atribuirea în custodie a ariilor naturale protejate, însã nu oricine poate deveni administratorul acestora iar selectia ar urma sã fie fãcutã extrem de riguros.
În judetul Hunedoara sunt pe listã nu mai putin de 14 rezervatii protejate printre care si Dealul Cetãtii, Pãdurea Bejan ori Piemontul Muntilor Metaliferi si Vântului, împreunã cu Mãgura Uroiului. Potrivit APM Hunedoara dosarele pentru atribuirea în custodie se depun la Agentia Nationalã pentru Protectia Mediului (ANPM) pânã pe data de 1 aprilie 2016 iar detaliile cu privire la organizarea sesiunii sunt publice
si se aflã postate pe site-ul ANPM ori alte platforme electronice. ”APM Hunedoara îsi exprimã speranta cã entitãti eligibile ca: ONG-uri, UAT-uri, universitãti, etc. vor fi interesate de obtinerea custodiei ariilor naturale protejate din judetul Hunedoara, în scopul asigurãrii unui management corespunzãtor al patrimoniului verde al judetului”, se precizeazã într-un comunicat de presã al Agentiei pentru Protectia Mediului Hunedoara.
Maximilian Gânju