Într-o sãptãmânã în Defileul Jiului reîncep lucrãrile la carosabil. Drumarii au obtinut avizele si deocamdatã se face amenajarea de santier, urmând ca, în a doua jumãtate a lunii martie, sã intre si pe carosabil.
Drumarii s-au întâlnit miercuri la Bucuresti si au stabilit câteva din prioritãtile imediate în ceea ce priveste lucrãrile de amenajare a retelelor de drumuri aflate în lucru. Potrivit celor de la CNADR, în Defileul Jiului au ajuns deja spaniolii, dar lucreazã deocamdatã în afara carosabilului si, într-o sãptãmânã, vor lucra la terasament. „Urmeazã ca, dupã 15 martie, când se vor permite lucrãrile în drum si se va aproba managementul de trafic, constructorul sã înceapã lucrãri efective pe drum. Dupã 15 martie vom vedea mai multi constructori în carosabil, dar depinde de cum va fi vremea, ca sã se poatã turna asfalt pe stratul de uzurã, sau acolo unde mai trebuiesc reparatii”, a declarat Ion Tudor, sef CNADR Târgu Jiu.
Acum se lucreazã doar la zidurile de sprijin si pe marginea drumului, nefiid restrictionat în niciun fel accesul auto pe acest tronson din DN 66. În plus, mai sunt lucrãri la podul de peste râul Sadu, iar pânã în toamnã, va fi asfalt pe toatã artera. „Vom termina pânã în toamnã, rãmânând doar lucrãrile mari, de la parcarea de la Mãnãstirea Lainici si podul peste râul Jiu, tot la Lainici”, a mai spus Ion Tudor. Si artera ce duce spre Voineasa va intra în lucru tot dupã 15 martie. A fost stabilizatã o alunecare de teren si s-au fãcut drenajele necesare pentru apele de pe munte. „Se va lucra tot dupã 15 martie si pe DN7A, pânã la limita cu Râmnicu Vâlcea, poate avem noroc ca anul acesta sã extindem lucrarea mai mult spre Obârsia Lotrului”, a conchis reprezentantul drumarilor.
Deocamdatã, drumarii nu vorbesc despre restrictii de circulatie pe niciun drum, dar dupã 15 martie este posibil sã fie închise ambele artere, dupã un program care va fi stabilit în urmãtoarea perioadã de timp.
Diana Mitrache