Asociatia Pro-Parâng a încheiat un parteneriat de colaborare cu Primãria municipiului Petrosani pentru a organiza un eveniment devenit deja traditie pentru statiunea montanã din Parâng.
Peste o sãptãmânã, în statiunea montanã se va celebra zãpada prin evenimentul denumit “Serbãrile zãpezii”. Concursul va avea loc în perioada 12 – 13 martie. Organizatorii trag si un semnal de alarmã. “Conditiile din acest an sunt foarte dificile, stratul de zãpadã este mic, temperaturi ridicate, locul de desfãsurare stabilit este pârtia A -zona cabana INEFS, dar în fuctie de conditiile din ziua concursului organizatorii îsi rezervã dreptul de a modifica locatia pentru a asigura conditii cât mai bune si sigure pentru desfãsurarea celor douã zile de concurs”, spune Cazimir Radvanski, presedintele Asociatiei Pro-Parâng.
Astfel, în data de 12 martie va avea loc un concurs de sanie pentru copii pânã la 18 ani pe trei categorii de vârstã: sub 8 ani, 8-12 ani, 12-18 ani, cu începere de la ora 11.30. Tot sâmbãtã va avea loc si parada mãstilor de carnaval, când se va premia cea mai originalã mascã realizatã de concurent. În a doua zi va avea loc un concurs de schi alpin, probã de slalom deschis pentru toate categoriile de vârstã: sub 8 ani douã categorii, 8-12 ani, 12-18 ani, 18-30 ani, 30-45 ani, 45-60 ani, peste 60 ani, cu începere de la ora 11.30;
“Cele mai bune rezultate si nu numai vor fii rãsplãtite cu diplome, medalii, cupe si premii surprizã. Locul de întîlnire si înscrieri la concurs este Baza Didacticã Parâng a Clubului Sportiv Scolar Petrosani”, mai spune organizatorul.
Pentru buna desfãsurare a evenimentului municipalitatea de la Petrosani a alocat suma de 1800 de lei. “Asociatia Schi Turism Montan Pro Parâng este una dintre asociatiile din Petrosani, care de-a lungul anilor, s-a implicat activ în viata turisticã a municipiului nostru si în special în activitãtile cultural-educative si sportive ale tinerilor. Si în acest an, în luna martie, asociatia în colaborare cu primãria îsi propune sã organizeze concursuri de snie si concursuri de schi alpin pentru mai multe categorii de vârstã în zona turisticã Parâng.
Serbãrile zãpezii reprezintã un eveniment cu traditie care se deruleazã în aceastã zonã montanã, un eveniment cu renume printre evenimentele care implicã sporturile de iarnã”, aratã reprezentantii municipalitãii din Petrosani.
Suma de 1800 de lei alocatã de municipalitate va fi utilizatã pentru realizarea cupelor, a medaliilor si diplomelor care vor fi oferite participantilor.
Monika BACIU