Municipiul Petrosani e locuit de oameni foarte bolnavi sau de oameni care îsi joacã ultimul bãnut la pãcãnele sau ruletã, care pariazã pe orice si care, uneori, mãnâncã. Asta e impresia dupã o plimbare pe artera principalã din localitate.

Douã farmacii la o casã de pariuri

O casã de pariuri la douã farmacii. Acesta este raportul care caracterizeazã comertul urban din municipiul Petrosani. Pentru unii, pariurile au ajuns sã facã parte din viata de zi. Mirajul unui câstig rapid si fãrã efort îi determinã pe petrosãneni sã joace sume mai mici sau mai mari de bani la casele de pariuri. Bolile sunt de mai multe feluri, iar viciile nu sunt excluse din aceastã categorie. Dacã avem 19 farmacii, avem si case de pariuri si acestea suficient de multe la numãr.
“Nouã spatii în care se desfãsoarã activitatea de pariuri sportive”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primãriei Petrosani.Dacã ne raportãm la numãrul farmaciilor din municipiul Petrosani am putea spune cã suntem foarte bolnavi. Pe raza localitãtii sunt zeci de farmacii, multe concentrate în imediata apropiere a Spitalului de Urgentã din localitate. Potrivit evidentelor de la Primãria municipiului Petrosani numãrul farmaciilor din localitate se apropie de 20, însã niciuna dintre acestea nu este deschisã non-stop.
“Din datele de la Biroul Privatizare avem 19 farmacii”, a mai spus sursa citatã. Numai în preajma Spitalului de Urgentã din Petrosani sunt patru farmacii si patru case de pariuri. În România comertul stradal se rezumã în zilele noastre la farmacii, case de pariuri, second-handuri si banci comerciale.
Monika BACIU