Rudi, cãtelul salvat dintr-un put de minã, a murit

În martie 2015, o operatiune de proportii a salvamontistilor hunedoreni avea sã se finalizeze cu salvarea unui cãtel care a ajuns în grija primarului localitãtii din Brad.
Florin Cazacu a fost impresionat de puterea patrupedului si de vointa acestuia de a supravaietui, dupã ce a fost aruncat de cineva într-un put de minã de pe raza localitãtii. La un an de zile de la adoptie Rudi, câinele supravietuitor, a murit de bãtrânete.
”A mai trãit încã un an de la data salvãrii din putul de minã în care probabil a fost aruncat. A supravietuit în mod miraculos în urma unei cãderi de la aproape 60 de metri si a murit în data de 2 martie 2016 din cauza vârstei înaintate, cu toate eforturile fãcute de medicul veterinar”, spune cel care l-a adoptat pe Rudi, primarul Florin Cazacu. Cãtelusul a stat o sãptãmânã în putul de minã pânã când a fost salvat, iar edilul dar si salvatorii au fost impresionati de tãria si dorinta de a supravietui. „Este un cãtel foarte frumos, maidanez, dar avea ceva interesant. Îngrijit chiar este un câine foarte frumos. Probabil a mirosit ceva la gura putului si fiind frunze uscate, pe ele aluneci foarte usor, a cãzut în put. L-au auzit niste bãieti din zonã cum plângea si ne-au cerut ajutorul. Culmea este cã desi a cãzut vreo 60 de metri în gol, n-a pãtit nimic. Putul este deosebit de periculos, peretii sunt destul de instabili si ne-am temut putin si noi. Avem însã o sculã nouã, un trepied special, si l-am putut testa si în situatii reale ”, declara în urmã cu un an de zile Ovidiu Bodean, seful Serviciului Public Salvamont Hunedoara.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.