Bazinul didactic, terapie pentru cei mici si cei mari. Bazinul de înot didactic se dovedeste a fi un izvor de sãnãtate. Copii cãrora odatã le era fricã de apã au ajuns acum sã nu mai pãrãseascã bazinul didactic.
“Venim din luna noiembrie la bazin. Fetitei nu îi plãcea apa si era un adevãrat calvar si când trebuia sã facã dus. Am hotãrât sã o aducem pentru cã am aflat de instructori si ne-a plãcut. Am vãzut foarte multi pãrinti care îsi aduc copii aici si sunt foarte încântati si asa am venit si noi si se vãd progrese mari pentru cã nu îi mai este fricã de apã si abia asteaptã sã vinã la bazin. Exista instructorii care le-au preluat frica de apã si totul este bine acum”, spune o mãmicã. Un alt pãrinte considerã bazinul didactic o alternativã SÃNÃTOASÃ la gadgeturi. Sunt copii care nu pot fi dezlipiti de tablete, telefoane sau jocuri, însã se pare cã apa a câstigat lupta cu tehnologia. “Este a patra lunã de când vin cu copilul la bazin si deja se vãd rezultate. Instructorii au activitate si se dedica acestui sport. Este un lucru foarte bun pentru cã în ziua de azi tehnologia a luat locul sportului. Copilul meu are 11 ani si a învãtat sã înoate aici iar instructorii l-au ajutat”, ne spune o altã mãmicã.
Reprezentantii bazinului de înot didactic spun cã numãrul celor care frecventeazã edificiul este din ce în ce mai mare.
“Avem foarte multi copii care sunt la cursurile de înot. La ora actualã solicitãrile sunt din ce în ce mai mari. Avem patru instructori care se ocupa de predarea cursurilor de înot si numãrul copiilor este în crestere. Cel mai mic este în jur la cinci ani si pânã la vârsta maturitãtii. Este bine de mici sã învãtãm chiar si cum sã ne comportãm. Pe cei mici este bine sã-i învãtãm sã stea bine pe picioare. Înotul spune mult mai mult, miscarea înseamnã sãnãtate. Sportul înseamnã mai mult decât ne gândim noi. Pentru acest lucru trebuie sã îl felicitãm pe domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi pentru cã acest bazin de înot a fost fãcut la initiativa dânsului si aceasta constructie este printre putinele din tarã”, a declarat Petre Popa, reprezentantul bazinului didactic din Petrosani.

Investitii la bazin

Edilii din Petrosani nu se opresc la simpla realizare a bazinului didactic. Se are în vedere îmbunãtãtirea conditiilor de aici prin montarea unei saune. “S-a constatat faptul cã este necesarã o saunã si aceasta va fi adusã în cel mai scurt timp. Noi suntem subventionati de cãtre consiliul local”, a mai subliniat sursa citatã. Începând din acest an, pensionarii care vin la bazinul didactic din Petrosani au o serie de beneficii. Pretul de intrare a scãzut de la 14 la 10 lei, iar acest lucru a crescut semnificativ numãrul pensionarilor care vin sã se relaxeze câteva ore la bazin. „Pensionarii au o reducere de la 140 de lei la 100 de lei abonamentul si biletul de intrare de 14 lei la 10 lei. Consider cã nici apa de la dusuri care se consuma nu este plãtitã. Totul este fãcut în sprijinul oamenilor pentru cã acestia sã se poatã relaxa si sã-i îndemnãm sã vinã cât mai repede si cât mai des la bazinul de înot. Numãrul pensionarilor a crescut semnificativ. În luna decembrie am avut niste rude care au venit din Germania si au stat la noi câteva zile si ne-au felicitat pentru tot ceea ce s-a fãcut în acest oras. Avem oameni din Anglia si din Spania care au venit la bazin si care au fost foarte multumiti”, a mai spus Petre Popa.
Pentru realizarea acestui proiect a cãrui valoare este de 3,739 milioane de lei, administratia localã de la Petrosani a contribuit cu suma de 329.254 lei punând de asemenea, la dispozitie, în mod gratuit, terenul pentru amplasarea constructiei.
Monika BACIU