Somerii din Valea Jiului si din îmtreg judetul Hunedoara sunt asteptati vineri de la ora 9,00 la Bursa locurilor de muncã. Este ca un cadou în prima lunã de primãvarã, aceasta fiind si prima bursã organizatã de AJOFM Hunedoara, în exclusivitate pentru somerii din acest judet.
Numai în municipiul Petrosani sunt aproximativ 1.500 de oameni care au ajuns someri si foarte putini dintre ei au si indemnizatie. Cei mai multi încã nu si-au gãsit un loc de muncã, dar la bursa de vineri ar avea o sansã. Oricum, agentiile locale îsi pun mari sperante în constructorii care si-ar putea reîncepe activitatea în scurt timp. Pânã atunci, însã, vineri este prima bursã din 2016. „Avem locuri de muncã în confectii, în comert si avem o firmã de turism care cautã agenti de turism. În perioada aceasta încã se mentine destul de ridicat somajul, pentru cã avem constructorii intrati în somaj din toamnã si urmeazã ca din aceastã lunã sã îi reangajãm pe muncitori si atunci rata somajului va scãdea”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.
Nu sunt multi cei care cautã acum sã angajeze someri, asa încât nici asteptãrile nu sunt prea mari în acest moment. „Pentru prima bursã, noi, pânã în momentul de fatã, avem 3 angajatori care îsi confirmã prezenta. Desigur, pânã vineri ne asteptãm sã mai avem alti 2, sau 3. Având în vedere cã suntem la început de an si pe piata muncii încã sunt blocate locurile de muncã, nu ne asteptãm la rezultate foarte bune”, a mai precizat Judith Babtan. Judetul Hunedoara are ca traditie organizarea unor burse locale, mai multe decât în restul tãrii, dat fiind numãrul mare al celor care îsi cautã un loc de muncã în aceastã zonã. Bursa de vineri începe la ora 9,00 si somerii sunt îndemnati sã participe la acest eveniment.
Diana Mitrache