Pensionarii cer audienta la CNH

Pensionarii care au plecat din sistemul minier al Vaii Jiului cer sa fie primiti in audienta la CNH. Motivele principale sunt  legate de schimbarea conducerii Companiei si de gratuitatile ce le revin.

Imediat ce a fost schimbata conducerea CNH, pensionarii vor sa ajunga in audienta. Ei sunt cei care au lucrat la mina zeci de ani si acum vor sa se asigure ca vor avea parte de drepturile ce le revin pe anul trecut, chiar si celor care s-au debransat de la termoficare.

„O sa ducem facturile si vrem sa stim ce se face cu bonurile de carbune de pe anul trecut, chiar daca oamenii s-au debransat. Am cerut audienta si vrem sa primeasca oamenii bonuri chiar daca s-au debransat anul trecut. Daca nu, sa primeasca atunci contravaloarea acestor bonuri de carbune pe anul trecut. Asta pentru ca e un drept al nostru si banii sunt dati din bugetul Uniunii Europene”, a declarat Ioan Hortopan, presedintele  Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din  Valea Jiului.

Mai mult, pensionarii vor sa ceara asigurari si pentru anii care urmeaza, ca vor primi gratuitati. „Vrem sa stabilim foarte clar cum se vor da aceste gratuitati pana in 2018. Sa vedem ce se va intampla, insa, din 1 ianuarie 2018, pentru ca noi am castigat aceste drepturi inca din 1924 si mi se pare normal sa le avem atat timp cat vom trai si noi si sotiile noastre, sau sotii, in cazul femeilor care au lucrat la mina”, a mai precizat Ioan Hortopan.

La toate unitatile miniere din Valea Jiului a inceput distribuirea bonurilor valorice cu care pensionarii isi achita contravaloarea unei parti din energia electrica pe care o consuma.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Pensionarii cer audienta la CNH

  • 7 iunie 2012 la 05:18
    Permalink

    USL nu va taiat gratuitatile pensionarilor minieri. Dl. Director General al CNH trebuie sa-i primiti pe acesti oameni in audienta si sa le oferiti garantii ferme ca pe timpul guvernarii USL se vor bucura de respectul pe care il merita pentru sacrificiul pe care l-au facut in dezvoltarea Romaniei. Ei sunt tatii si bunicii nostri si trebuie sa plecam capul in fata lor.

  • 7 iunie 2012 la 11:34
    Permalink

    PSD-istul Nicolae Dragoi a vrut sa ia din drepturile noastre ale minerilor in 2009 cand a fost director general 3 luni la CNH.PSD a continuat disponibilizarile la Posta si au scumpit energia electrica cu 5%.

Comentariile sunt închise.