Mascatii au descins in cartierele de la periferia municipiului Vulcan in aceasta dimineata si au rascolit locuintele mai multor suspecti. Unii au fost prinsi in flagrant chiar cand furau carbunii direct de pe calea ferata, din garniturile de tren oprite in statia de langa Colonia de Jos.  „Politistii vulcaneni au identificat 8 suspecti de furt calificat si au recuperat 36 de tone de carbune, in urma unei actiuni sprijinite de luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara. Au efectuat 4 perchezitii domiciliare in cartierul ,,Colonia de Jos”, la locuintele a patru suspecti, cu varste cuprinse intre 28 si 46 de ani.
In urm activitatilor procedurale, politistii au reusit recuperarea a 12 tone de carbune sustras din incinta Preparatiei Coroesti. Tot in cadrul actiunii de astazi, politistii au reusit prinderea in flagrant a altor patru suspecti, cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani, care descarcau dintr-o garnitura de tren, garata in zona garii C.F.R. Vulcan, carbune in vederea valorificarii. Politistii au stabilit ca suspectii surprinsi in flagrant au sustras 24 de tone de carbune”, se arata intr-un comunicat remis presei de Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.
Intreaga cantitate de 36 de tone de carbune a fost recuperata  si predata celor de la CEH, care urmeaza sa comunice valoarea totala a prejudiciului cauzat.
De asemenea, in urma cercetarilor, politistii au mai stabilit ca primii patru suspecti au sustras, in perioada 27.02-29.02.2016, fiSete metalice, sobe si alte
bunuri din incinta aceluiasi agent economic.

Toti cei 8 suspecti sunt cercetati in stare de libertate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, pentru comiterea infractiunii de
furt calificat, urmand a se stabili intreaga activitate infractionala a acestora.

Zona de la periferia municipiului Vulcan, ca si cea din Aninoasa sunt raiul celor care locuiesc acolo si care toata iarna au trait din furtul de huila din vagoanele ce trec prin dreptul locuintelor lor.
Diana MITRACHE