Bebelusul gãsit mort în albia Jiului de Vest s-a nãscut viu, dar a fost asfixiat cu o pernã, cel mai probabil, de cea care i-a dat viatã. Fetita s-a nãscut la termen, iar mama a ajuns cu hemoragie în spital. Procurorii o cerceteazã acum pentru fapta sa.
Tânãra de 27 de ani din municipiul Lupeni a ajuns de urgentã la Spitalul din Petrosani, cu hemoragie puternicã. Atunci medicii au realizat cã ea este mama copilului gãsit în albia Jiului de Vest la Lupeni. Femeia este internatã pe sectia unde ar fi trebuit sã vinã, dacã nãstea copilul în sigurantã.
„Pacienta în cauzã este internatã pe sectia ginecologie. La ora actualã este sub tratament. Este stabilã si starea ei de sãnãtate este bunã, nefiind în mãsurã sã îi punã în pericol viata”, a declarat dr. Alin Vasilescu, manager al Spitalului de Urgentã din Petrosani.
Medicii legisti care au autopsiat cadavrul bebelusului spun cã fetita s-a nãscut la termen, iar mai apoi a fost ucisã.
Potrivit doctorului Dan Mãrculescu, seful Serviciului de Medicinã Legalã din judetul Hunedoara, în urma autopsiei a rezultat faptul cã moartea copilei a survenit prin asfixie mecanicã. „Copilul a murit pentru cã a fost asfixiat. Putem spune cã i s-au obturat cãile respiratorii si asa a survenit decesul fãtului, care s-a nãscut la termen”, a mentionat dr. Dan Mãrculescu. Procurorii au preluat cercetãrile si, dacã va fi gãsitã vinovatã, mama poate fi cercetatã pentru pruncucidere.
Acesta este cel de al doilea caz de pruncucidere din Valea Jiului, dupã cel din noaptea dintre ani, când o tânãrã asistentã si-a aruncat copilul la gunoi, la o temperaturã de minus 18 C.
Diana Mitrache