Directorul Pregoterm Vulcan, Marius Danci si adjunctul sãu, Cezar Conceriu au fost retinuti luni seara de procurori, fiind acuzati de delapidare. Cei doi responsabili ai firmei aflate în subordinea primãriei Vulcan sunt acum cercetati pentru cã si-ar fi însusit sume de bani din casieria Pregoterm. Suma estimatã cã ar fi dispãrut din vistieria societãtii ar ajunge la 800 de mii de lei si, atât Marius Danci, cât si adjunctul sãu Cezar Conceriu au fost anchetati de procurorii care i-au retinut pentru 24 de ore, luni seara.
„Confirm faptul cã, în cursul serii au fost retinuti cei doi directori de la Pregoterm Vulcan. Fatã de acestia se desfãsoarã cercetãri sub aspectul sãvârsirii unor infractiuni de naturã economicã. Sunt derulate audieri de cãtre procurorul de caz de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara, iar la finalul audierilor, se va lua o decizie, adicã, dacã se va formula propunere de arestare preventivã la instanta competentã, respectiv judecãtorul de drepturi si libertãti, sau nu se va dispune nicio mãsurã, dar acest lucru se va întâmpla la finalul audierilor”, a declarat Ionela Draia, purtãtor de cuv. Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara.
Marius Danci si Cezar Conceriu aveau mandate de retinere care expirau marti seara, iar în urma achetei au fost cercetati sub control judiciar Directorul Pregoterm este cercetat pentru delapidare si abuz în serviciu, iar adjunctul sãu pentru complicitate.
Procurorii au decis sã punã sechestrul pe averea lui Marius Danci, iar bunurile sechestrate are fi un apartament situat în zona Cocosvar, o garsonierã pe strada Nicolae Titulescu, o masinã Toyota hibrid si una Audi. Procurorii au mai pus sechestrul si pe o casã si douã terenuri din Vulcan.
Diana Mitrache