Vine primãvara si, din prima zi a acestui anotimp, pompierii au pornit o campanie de prevenire a incendiilor de miristi. Nu au uitat, însã, cã este 1 martie si, cu acest prilej au oferit mãrtisoare doamnelor si domnisoarelor din oras. Nu este decât un mod a preveni necazurile, dar si de a aduce un zâmbet pe chipul femeilor din Petrila.
Prevenirea este primul pas spre eliminarea pericolului, iar pompierii ne avertizeazã prin intermediul unor pliante, cã acum se înregistreazã cele mai multe incedii de pãsuni. Dar dacã tot au pornit campania în stradã, nu au lãsat deoparte mãrtisoarele si, o datã cu pliantele de prevenire, au împãrtit si hornari. Un gest ce are legãturã pânã si cu cei care stau la case si trebuie sã îsi curete hornurile, dar si cu mãrtisorul.
„Actiunea se desfãsoarã conform planului anual de prevenire aprobat de cãtre domnul primar Ilie Pãducel. Se distribuie pliante cu niste norme specifice de prevenire a incendiilor pentru partea de igienizare, care se petrece acum pe miristi si pentru cã este 1 martie, distribuim doamnelor si domnisoarelor câte un mãrtisor si, cu aceastã ocazie as dori sã vã ofer si dumneavoastrã un mãrtisor La multi ani!”, mi-a spus Neculai Alexandrescu, comandantul ISU Petrila, care mi-a si oferit un mãrtisor cu un hornar, bun la casa omului, ca sã nu vinã pompierii sã stingã vreun incendiu nedorit. Cei care au primit pliantele, însã, au aflat ce riscã dacã îsi igienizeazã gospodãriile si provoacã incendii. Amenzile în acest caz sunt între 1.000 si 2.500 de lei, iar luna martie este consideratã luna cu cele mai multe incidente de acest fel.
Diana Mitrache