Copii condamnati la muncã, bãtãi cu minori în custi si copii care fac bani în meserii cu risc, sau cât de protejati ne sunt copiii? Toate acestea sunt subiecte sensibile ce au fost dezbãtute de jurnalisti din România.
În tara noastrã, exploatarea copilului este un fenomen greu de monitorizat si controlat, iar sportul si televiziunea contribuie cu o formã modernã de abuz.
Cronica Vãii Jiului vã prezintã, începând de astãzi, o serie de articole, care fac parte dintr-un amplu proiect ce vizeazã un model de colaborare-prototip între jurnalisti si expertii din ONG-uri prin realizarea de materiale jurnalistice si a unei baze de date utile care sã punã în valoare expertiza societãtii civile.
Diana Mitrache, redactorul Cronicii Vãii Jiului face parte din acest proiect amplu realizat împreunã cu o echipã de jurnalisti din tarã, coordonati de Cãtãlin Tolontan si Mirela Neag.
Un prim subiect îi vizeazã pe minorii ce luptã în ring, copile filmate în custi. De la Petrosani venim cu povestea unui pusti, exploatat de cei care i-au devenit pãrinti adoptivi si care îl trimit la muncã. Douã sportive de 17 si 16 ani au fost aruncate, pãstrîndu-se secretã vîrsta, într-o galã de lupte dure organizatã la Brasov dupã reguli profesioniste, Muncitorii-copii care rãmîn invizibili, Are 13 ani, dar viata l-a fãcut sã gîndeascã ca un adult ori Fata care nu s-a pierdut în jungla modelling-ului, sunt cateva cazuri pe care le puteti citi aici http://mediaresource.openpolitics.ro/
Articolele fac partedin proiectul Media Resource: Jurnalistii lucreazã cu ONG-istii implementat de Fundatia Median Research Centre. Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.