Trupul fãrã viatã al unei fetite a fost gãsit în apele Jiului, la Lupeni. Politistii si criminalistii au fost anuntati la 112, iar acum legistii sunt cei care trebuie sã afle cum a ajuns acel copil în apã, dacã s-a nãscut viu, sau dacã a fost avortat.
A fost panicã pe malul Jiului, luni la ora prânzului, când cineva a gãsit cadavrul unui copil în apã. Imediat au sunat la 112, iar echipele de interventie au luat cadavrul din apele Jiului de Vest. Acesta a fost gãsit în zona fostei fabrici Vâscoza, un loc retras, aproape de soseaua de centurã si de o colonie de oameni sãraci. „În albia râului Jiul de Vest, la o distantã de aproximativ 5 m fatã de malul sudic a fost descoperit cadavrul unui nou-nãscut de sex feminin. Cadavrul a fost preluat de cãtre spitalul municipal din Lupeni în vederea efectuãrii necropsiei si a stabilirii cauzei decesului, în functie de care se vor continua cercetãrile. În cauzã a fost întocmit un dosar de cercetare penalã”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Între timp, politistii au demarat cercetãri pentru a stabili cum a ajuns în apã si dacã femeia care l-a nãscut l-a avortat, sau l-a aruncat dupã ce l-a nãscut. Acest caz vine dupã ce, în prima zi a acestui an, o altã femeie si-a aruncat pruncul la gunoi, unde a fost gãsit degerat.
Diana Mitrache