Liceenii din municipiul Petrosani vor avea posibilitatea de a vedea cum se desfãsoarã cursurile la liceele din localitate. În luna mai, timp de trei zile, fiecare licean din Consiliul Consultativ al Tinerilor va frecventa cursurile celorlalte unitãti de învãtãmânt. Ideea îi apartine unei eleve de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani care vrea sã schimbe perceptia lumii despre liceu.
“Toatã lumea percepe cã liceul nostru este slab si atunci m-am gândit sã facem un schimb de experientã pentru a vedea lumea cã nu e asa de rãu”, a spus Loredana Lupulescu, consilier în cadrul CCT Petrosani.
Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi sustine initiativa tinerilor. “Este o initiativã foarte bunã, am fost de acord cu ea si în sedinta de Consiliu s-a si materializat, iar din luna mai ei vor face acest schimb de experientã între liceele din Petrosani ceea ce este un lucru foarte bun. Profilele de la licee sunt diferite, iar cei care sunt axati pe partea umanã vor avea ocazia sã meargã sã cunoascã ceea ce se întâmplã într-un liceu cu profil real sau de meserii si invers”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În cadrul sedintei, tinerii si-au ales si noul presedinte de sedintã, dar nu înainte de a face propuneri. Cu greu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce-l priveste pe cel care va conduce sedintele CCT în urmãtoarele douã luni. Propunerile pentru presedintele de sedintã au fost Laurentiu Lupu si Rares David, cel din urmã fiind ales, prin vot, presedinte. “E normal sã fie exigent Consiliul Tinerilor, pentru cã la vârsta lor îsi promoveazã si sustin cu pasiune ideile si proiectele, ceea ce este un lucru foarte bun. Si concurenta e mai mare decât la consiliul mare”, a mai spus primarul municipiului Petrosani.
Monika BACIU