Trei asociatii din Petrosani si un om de afaceri, care a contractat ”virusul” caritãtii, au fãcut donatii constând în calculatoare, cãrti, dulciuri etc., Centrului comunitar româno-englez ”Sperantã pentru Colonie” si Centrului specializat pentru resocializarea copilului predelincvent si delincvent provenit din familii defavorizate Petrosani.
Centrul Comunitar ”Sperantã pentru Colonie” Petrosani oferã servicii educationale, recreere, socializare pentru copii si persoane în vârstã. Aici vin copii cu vârste cuprinse între 7 si 18 ani, cãrora le stau la dispozitie dascãli voluntari, la cele sapte cluburi în care tinerii îsi fac teme, învatã lucruri noi ce au ridicat mult rezultatele scolare ale copiilor Coloniei Petrosani. Cele sapte cluburi, în care este structuratã activitatea de educatie, sunt Clubul temelor, Clubul de englezã, de calculatoare, Mâini îndemânatice, Desen si picturã, Clubul de sah si atelierul de arhitecturã. Sãlile Centrului sunt mereu pline, dovadã cã înfiintarea lui este mult apreciatã si binevenitã.
De precizat cã ”Sperantã pentru Colonie” este o asociatie româno-englezã, sprijinitã pe partea englezã de Humanity at Heart si Light of Life, iar pe partea românã – de Primãria Petrosani.
Cât privesc persoanele în vârstã, mai ales cele singure, acestea se întâlnesc zilnic la un ceai si o gustare si socializeazã, îsi spun pãsurile, schimbã impresii si se informeazã. În evidenta Centrului existã 20 de astfel de persoane, dupã cum ne-a declarat responsabilul respectivei Asociatii, Adina Udrea.
Toti, copii si vârstnici, au parte periodic de ajutoare constând în îmbrãcãminte si hranã, functie de posibilitãtile Centrului.Asociatia Umanitarã ”Grupul de Prieteni”, Crucea Rosie Petrosani si Asociatia Culturalã ”Rosa Multiflora”, cãrora li s-a alãturat omul de afaceri Adrian Bãltãretu, au vizitat Sperantã pentru Colonie, si cum nu se cade sã meargã cu mâna goalã, au dus ceai si prãjituri pentru vârstnici, iar pentru copii dulciuri si cãrti pentru biblioteca respectivului lãcas.
”Grupul de Prieteni” si Crucea Rosie au fost si la Centrul specializat pentru resocializarea copilului predelincvent si delincvent provenit din familii defavorizate Petrosani, pentru a dona calculatoare si nelipsitele dulciuri prin acelasi om de afaceri Adrian Bãltãretu, care s-a lãsat atras în actiunile de caritate, a luat ”virusul” si, se pare, cã va deveni nevindecabil.
Ileana Firtulescu