CEH, piatra de moarã a Guvernului, oricare ar fi el

Complexul Energtic Hunedoara, o societate care atârnã greu de “gâtul” oricãrui Guvern. Fie cã e vorba de fostul cabinet Ponta sau de actualul cabinet Ciolos, situatia de la Complexul Energtic Hunedoara pare a fi una complexã, pentru care nu se gãsesc rãspunsuri.
Senatorul Haralambie Vochitoiu a initiat mai multe întrebãri si interpelãri adresate primului-ministru, indiferent cum s-a numit acesta, însã niciunul nu a oferit vreun rãspuns despre societatea energeticã în care lucreazã aproape 7000 de hunedoreni.
Intrebãri fãrã rãspuns
Douã întrebãri ale senatorului care dateazã din luna aprilie si septembrie a anului trecut încã nu au primit vreun rãspuns. Primul-ministru de la acea vreme, Victor Ponta, ar fi trebuit sã rãspundã la cele douã întrebãri legate de situatia Complexului Energetic Hunedoara. Acestea i-au rãmas mostenire lui Dacian Ciolos, însã nici acesta nu pare a avea rãspunsuri cu privire la soarta CEH.
În luna aprilie a anului trecut, senatorul i-a adresat o interpelare fostului premier Victor Ponta prin care îi solicita sã îi spunã care este “situatia Complexului Energetic Hunedoara în contextul integrãrii în Uniunea Energeticã Europeanã si importanta în strategia energeticã nationalã”. A trecut aproape un an si Vochitoiu nu a primit niciun rãspuns de la Victor Ponta si nici de la actualul premier Dacia Ciolos, desi legea spune cã prmierul trebuie sã rãspundã într-un termen de 30 de zile. Si în luna septembrie, senatorul a adus la cunostinta premierului problemele CEH si faptul cã locuitorii din Valea Jiului si Deva riscã sã rãmânã fãrã cãldurã pe timpul iernii. Nici aceastã întrebare nu a primit un rãpsuns oficial. Majoritatea întrebãrilor si interpelãrilor care au avut ca obiect Complexul Energetic Hunedoara au rãmas fãrã rãspuns. Situtia societãtii este incertã, iar de cele mai multe ori, ministrul de resort s-a multumit sã spunã lucruri stiute deja, fãrã a avea nicio perspectivã clarã pentru viitor.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.