Francesca Gergely, copilul care creste într-un an, cât altii în 4

Nu este ca în povestea cu Fãt Frumos, care crestea spectaculos cât altii în 4, dar este un copil fragil, cu ochi albastri, care ieri a împlinit oficial doar 3 ani. Francesca Gergely este elevã în clasa a VI-a si ieri colegii ei au avut ocazia sã îi cânte La multi ani! Fix de ziua ei.
Aproximativ 300 de hunedoreni îsi serbeazã ziua de nastere o datã la 4 ani, în anii bisecti. Este si cazul tinerei Francesca din Petrosani, elevã la Scoala I.G. Duca din localitate, care a împlinit oficial doar 3 ani.Cum e sã îti serbezi ziua de nastere o datã la 4 ani? Ne pot spune aproximativ 300 de hunedoreni, care an de an cautã solutia optimã sã sufle în lumânãri si, doar o datã la 4 ani, o fac oficial în ziua în care s-au nãscut. Anul 2016 le dã, însã, posibilitatea sã se sãrbãtoreascã cu fast si Francesca Gergely este una dintre privilegiate. În 29 februarie 2016 a fost primitã de copiii din clasã cu aplauze, pentru cã azi e o zi specialã.
„Este o zi foarte specialã, dar, în acelasi timp, este si putin ciudat, pentru cã, normal, ar trebui sã mã sãrbãtoresc o datã la 4 ani, dar eu nu prea tin cont si le dau la copii prãjituri si suc în fiecare an. Astãzi m-au suprins, când am intrat în clasã mi-au zis toti „La multi ani!” si mi-au cântau, mi-au scris pe tablã felicitãri si m-am simtit foarte bine, pentru cã azi împlinesc 12 ani, doar cã în ani bisecti doar 3”, a spus Francesca Gergely, nãscutã în 29 februarie 2004.
În judetul Hunedoara sunt 276 de oameni nãscuti în aceastã zi. Francesca ne-a spus cã ea nu tine cont deasta si cã îsi serbeazã ziua de nastere mai devreme sau mai târziu cu o zi, dar în fiecare an, pentru cã ea este una dintre putinii hunedoreni care creste într-un an cât altii în 4.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Francesca Gergely, copilul care creste într-un an, cât altii în 4

  • 1 martie 2016 la 08:22
    Permalink

    Frumos articol. Nu m-am gandit niciodata cum ar fi sa fi nascut in 29.02. 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.