„Dincolo de zare”, un altfel de spectacol, la Petrosani

Spectacolul de sâmbãtã searã de la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu din Petrosani a ridicat o salã întreagã în picioare, iar asta i-a dat girul proaspãtului regizor de doar 23 de ani, George Crintã, care, la finele sãptãmânii trecute, si-a dat licenta cu aceastã reprezentatie.
Cu lacrimi în ochi au plecat spectatorii, care au amutit minute bune, când momentul o cerea, au aplaudat prestatia actorilor si au gustat, minut cu minut, fiecare gest al lor. Nu a fost un text usor, dar de asta ne-au avertizat actorii la repetitia generalã, însã, a fost o poveste despre viatã, iubiri neîmplinite, pãmânt si curiozitatea pentru ceea ce este „dincolo de zare”.
„Ce este „Dincolo de zare”? o întrebare care s-ar putea traduce prin: „Ce este dincolo de ceea ce ne este permis sã sperãm?””, ne-au îndrumat la început actorii de la Petrosani si tânãrul regizor, care a ales un decor simplu, iar la pauza dintre acte, a adoptat o idee originalã, aduncând tineri liceeni, care sã mute piesele de pe scenã, pe ritm de muzicã, momente apreciate si ele la fel de mult de sala plinã de spectatori.
„A fost debutul meu regizoral într-un teatru profesionist si tin sã multumesc domnisoarei directoare Nicoleta Bolcã, pentru sansa de a-mi oferi teatrul pentru a-mi sustine spectacolul de licentã aici si multumesc si întregii echipe artistice si tehnice, care a colaborat cu mine aici. A fost o experientã extraordinarã. Pot sã spun cã este cea mai frumoasã experientã din viata mea. E prima datã, când un proiect de al meu este reprezentat pentru un public plãtitor de bilet”, a spus George Crintã, regizorul piesei.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.