Toamna se numãrã bobocii, dar acum e momentul sã afle si ei cum va fi la scoalã. Zeci de copii de grãdinitã au venit la scoalã în prima lor vizitã, au pãsit în clase si sunt pregãtiti sã învete.
Cred si sunt convinsi cã scoala ãi va face mari si mai destepti, iar vineri dimineatã au venit pentru prima datã la o scoalã. Au intrat în clase, au vãzut cum este sã fii elev si acum sunt gata sã îsi cumpere ghiozdane. Doar cã mai au putin pânã la toamnã, iar emotiile îi coplesesc. „Am venit si eu la scoalã. Eu mã asteptam sã gãsesc tot ce felul de sporturi, de activitãti si tot felul. Sunt la grãdinitã acum, cã am 5 anisori si acum sunt la scoalã în vizitã si imediat voi împlini 6. Abia astept sã înceapã scoala”, a spus unul dintre micutii vizitatori.
„Este frumos la scoalã si vreau sã îmi cumpãr ghiozdan”, a spus un alt copilas.
„Am venit la scoalã si am crescut de tot si anul care vine, sunt elevã”, ne-a explicat o altã micutã vizitatare. „Eu am vrut sã vin la scoalã ca sã mã fac destept si istet”, a conchis un alt bãietel de doar 5 anisori.
Nici pãrintii nu au fost mai putin emotionati. Tãmici si tãtici, toti si-au fãcut timp sã vinã la primul contact cu scoala al celor mici. „Tragem puternic cu juniorul, sã o luãm de la început. Sã vadã si el ce este scoala si, încet –încet mergem mai departe. Aceastã scoalã este, din toate recomandãrile pe care le-am primit, cred cã cea mai bunã din Petrosani”, a mai adãugat si Mircea Cofaru, tãtic.
Ziua Portilor deschise este o activitate privitã cu mare interes si de dascãlii din scoli, care vin si în acest an cu diverse oferte educationale, menite sã îsi atragã viitorii bobocei.
„Oferta noastrã educationalã tine de clasa pregãtitoare care, ca si anul trecut, cuprinde foarte multe materii optionale. Este posibil ca si din toamnã sã avem optionalul de limba germanã cu care am început, iar pe de altã parte, avem 4 clase de pregãtitoare si îi asteptãm la noi în scoalã”, a declarat si Nicoleta Demeter, director Scoala Generalã I.G.Duca din Petrosani.
Toate scolile din Petrosani au avut o zi dedicatã portilor deschise pentru boboceii pe care îi asteaptã din toamnã. Cei mici au ocazia ca, împreunã cu pãrintii, sã treacã pragul scolilor si, mai apoi, sã se înscrie în clasele de aici.
Diana Mitrache