Inspiratie în educatie, proiect gândit de profesorii din Valea Jiului

S-a vorbit mereu despre idei noi în educatie, despre îndrumarea tinerilor spre ceea ce au înclinatie, fie cã vorbim de artã, fie de plãcerea de a descoperi noi întelesuri în fenomenele naturii, iar dascãlii din Valea Jiului tocmai acest lucru au fãcut.
Vor sã le dea copiilor posibilitatea sã se afirme cu ceea ce stiu ei mai bine si pentru asta au luat parte la un proiect international de amploare. Practic, Scoala Gimnazialã „Sfânta Varvara” din Aninoasa a fost gazda si a organizat, la finele sãptãmânii trecute, o actiune denumitã generic „Training and demonstration workshop „Inspiring Science Lessons – Big ideas of Science in interdisciplinary approaches” in the Inspiring Science Education Project”. „Am avut astãzi onoarea de a deschide larg portile lãcasului nostru de educatie si de a împãrtãsi bucuria si dorinta de a fi colaboratorii acestui proiect international. În calitate de mentori ai tinerei generatii, avem sansa sã ne îndrumãm si sã-i inspirãm pe elevii nostri sã realizeze propriile descoperiri stiintifice, sã observe si sã înteleagã modul în care se manifestã fenomenele naturale si stiintifice, sã aibã acces la instrumente interactive de ultimã generatie chiar din sala de clasã. Este o ocazie unicã de a ne reorienta dorinta de educare spre noi cãi de afirmare a tinerei generatii, de dezvoltare a unor individualitãti puternice, cu minte iscoditoare si competente reale”, a declarat profesoara Ramona Estera Inta.
Prin acest proiect, care oferã acces la resurse digitale si noi oportunitãti de învãtare, dascãlii cred cã vor reusi mai mult decât pânã acum, ca sã gãseascã, împreunã cu copiii, calea cea bunã spre o activitate experimentalã transdisciplinarã, sã stimuleze participarea efectivã, si de ce nu? si cea afectivã a elevilor la orele de curs, motivându-le în permanentã dorinta de a descoperi si curiozitatea pentru nou. La proiect au luat parte dascãlii din toatã Valea Jiului si directorii unitãtilor de învãtãmânt, care sunt pregãtiti sã aducã noutãti în sistemul de învãtãmânt prãfuit din România.
Diana Mitrache

Advertisements