Un autoturism a ars aproape complet marti dimineata in zona telegondolei din Pasul Valcan, Valea Jiului. Pompierii spun ca proprietarul a sunat prea tarziu la 112 si ca ei au venit doar sa stinga incendiul puternic. O masina a ars aproape toata pe drumul ce duce spre Pasul Valcan in dimineata zilei de marti. Autoturismul era proptit intr-un copac si, pana la sosirea pompierilor aproape ca nu a mai ramas nimic din el.

“Noi am fost alertati prin 112 despre faptul ca arde o masina pe DJ 666. La sosirea echipajului care a plecat de la Petrosani, pompierii au reusit sa stinga doar resturile masinii. Este vorba despre un Fiat, care inca nu se stie cum a ajuns acolo si se pare ca proprietarul ei este un batran”, a declarat Anemona Doda, purtator de cuvant al ISU Hunedoara.

Politia a demarat o ancheta si o echipa operativa urmeaza sa stabileasca exact cum s-a petrecut incidentul.

„Deocamdata echipele noastre sunt in teren. Nu avem prea multe date. Stim doar ca este un autovehicul ars aproape in totalitate intre pilonul 4 si 5 pe drumul ce merge paralel cu telegondola”, a declarat Toma Mihu, seful Politiei Vulcan.

Masina se afla pe un drum forestier, greu accesibil, iar echipele de interventie au ajuns cu dificultate la locul incendiului.

Acesta este cel de al doilea incident in decurs de doar o saptamana, dupa cel in care a fost implicat autoturismul fiului

primarului din Vulcan.

Politia continua cercetarile in ambele cazuri.

Diana Mitrache