Ortacii de la minele din Valea Jiului nu au incheiat conflictul de munca pe care l-au inscris la ITM saptamana aceasta. Potrivit liderului sindical Petre Nica, deocamdata, minerii asteapta publicarea majorarii sporului de periculozitate in Monitorul Oficial.

“A fost un demers care este inca activ. Noi nu l-am stins inca, pana la renegocierea unui punct al Contractului Colectiv de Munca. Acesta face referire la sporul de periculozitate, care vrem sa creasca. Hotararea de Guvern pentru cresterea salariului minim brut petara este aprobata de anul trecut, urmeazaca noi sa intocmim acest act aditional pe contractul colectiv”, a declarat  Petre Nica, lider Sindicatului Muntele, de la mina Lupeni.

Prezirarea lui Nica vine dupa ce intr-un cotidianul local a aparut o informatie conform careia sindicalistii vor suspenda conflictul de munca, in urma discutiilor ce au avut loc la Bucuresti.In urma negocierilor care au avut loc la Ministerul Economiei,ortacii din Valea Jiului au obtinut promisiunea majorarii sporului de periculozitate de la 600 la 700 de lei. Ortacii au inregistrat conflictul de munca la ITM in 16 ianuarie si pana nu se va publica acest lucru, nu vor stinge conflictul.

Diana Mitrache