Maghiarii vor in Consiliile Vaii Jiului

Maghiarii vor din nou sa faca parte din Consiliile locale din Valea Jiului. Asta dupa ce timp de 4 ani, UDMR nu a avut niciun reprezentat in legislativele locale, iar prefectul a fost UDMR-ist.

Alegerile din 10 iunie sunt esentiale pentru maghiarii din Valea Jiului, care trebuie sa-si recastige reprezentarea in administratia locala, a declarat presedintele Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR, deputatul european Iuliu Winkler. Duminica, liderul UDMR Hunedoara s-a aflat in Valea Jiului, unde s-a intalnit cu maghiarii din localitatile din aceasta zona a judetului Hunedoara. „Este un sentiment extrem de neplacut si chiar enervant atunci cand pierdem ceva pentru ca nu am fost atenti”, le-a spus Iuliu Winkler maghiarilor din Valea Jiului, aratand ca, in 2008, comunitatea si-a pierdut reprezentarea in administratia locala din neatentie. „In fiecare oras am avut mai putin de 100 de voturi care ne lipseau – in unele locuri 28, in altele 78 voturi – pentru a ne pastra prezenta in consiliile locale. Nu am fost atenti, nu am crezut in victorie, nu am simtit cu adevarat semnificatia si necesitatea prezentei noastre in consiliile locale”, a afirmat liderul UDMR Hunedoara. El a adaugat ca, in ultimii patru ani, maghiarii din Valea Jiului au resimtit consecinta ratarii sansei de a avea reprezentanti in administratia locala.

Iuliu Winkler a explicat ca, in ultima perioada, aceasta lipsa a fost oarecum compensata de prezenta UDMR la guvernare.

„Vorbim despre niste ani cand prefectul judetului Hunedoara era maghiar, cand aveam reprezentanti in administratie si, ca atare, comunitatea maghiara avea la cine sa apeleze cand era in nevoie. Acum, UDMR este in opozitie, iar prefectul a fost schimbat. De aceea, alegerile locale din 10 iunie sunt esentiale pentru maghiarii din Valea Jiului, din intreg judetul Hunedoara ”, a subliniat liderul UDMR Hunedoara.

Iuliu Winkler a mai spus ca este extrem de important ca maghiarii sa mearga la scrutin si sa voteze UDMR, pentru ca doar astfel, pe mai departe, comunitatea isi va exercita dreptul de a avea reprezentanti in consiliile locale si in Consiliul Judetean.

Diana Mitrache

 

 

 

Advertisements

2 comentarii la „Maghiarii vor in Consiliile Vaii Jiului

  • 6 iunie 2012 la 09:27
    Permalink

    Mult SUUCCESS ! Dar daca tot sunt eu ? am o intrebare pentru politicieni, daca citeste cineva aceste articole, cum se face ca totusi neavand reprezentanti in administratie au condus Judetul nostru prin prefecti si subprefectii.

  • 6 iunie 2012 la 12:38
    Permalink

    Mai nea omule nu stii ce se spune despre prostituate ? Asa ca ce te mai miri ?

Comentariile sunt închise.