Barbatul care a incendiat in miez de noapte o masina de lux, proprietatea familiei primarului municipiului Vulcan, este inca neidentificat. Politistii au insa mai multe piste si un ajutor nesperat oferit de tehnologie. Reteaua de telefonie mobila ar putea fi cheia in prinderea piromanului.

Anchetatorii care investigheaza cazul incendierii autoturismului de lux ce apartine fiului primarului Gheorghe Ile, spera sa poata da de urma atentatorului cu ajutorul retelelor de telefonie mobila. Surse demne de incredere spun ca telefonul mobil al barbatului surprins de camerele de supraveghere cum pune foc autoturismului, il poate incrimina, insa mai si important ii poate duce pe politisti exact in locul unde se afla incendiatorul. „Telefonul poate spune multe despre cine este autorul, locul unde se gaseste el, cand a parasit zona si ce traseu a urmat dupa ce a comis infractiunea”, spun surse apropiate anchetatorilor. Mai precis, oamenii legii se bazeaza pe „amprentele” telefoanelor mobile (n.r. IMEI ) din perimetrul unde a avut loc evenimentul, date colectate de retele de telefonie in intervalul orar in care a avut loc incendierea autoturismului.

Paguba de 70 de mii de euro

Pe data de 29 mai a.c., un autoturism apartinand fiului primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a fost incendiat iar masina, un Audi A7, a fost distrusa in proportie de 70 la suta.. Masina era parcata in fata farmaciei pe care o detine familia edilului, astfel ca totul a fost surprins de camere de supraveghere. Primarul Ile spune ca totul este o rafuiala politica menita sa-l intimideze. „A fost o incercare de intimidare, au incercat si prin mesaje de amenintare. Am primit atat eu cat si fiul meu si ele sunt date la cei care trebuie sa descopere cine le-a trimis. Masina era parcata la farmacie si se vede pe camera de supraveghere cum a aruncat sub ea si a pus focul. Este un Audi luat in leasing pe farmacie si are asigurare Casco. Totul este o rafuiala politica, pentru ca eu sau familia nu avem legaturi cu interlopi si clanuri interlope”, a declarat, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Acesta este convins ca adversarii sai politici au planuit actiunea de intimidare pentru ca a avut in urma cu patru ani o situatie similara.

Maximilian Ganju