Au profitat de ziua libera de Rusalii si au mai stat si luni la Petrosani. Zeci de comercianti au ramas in strada si la inceputul acestei saptamani, chiar daca manifestarile dedicate Zilelor Municipiului Petrosani s-au incheiat de sambata noaptea.

Centrul municipiului Petrosani a fost blocat si luni toata ziua, din cauza comerciantilor care nu s-au mai dat plecati. Luni dimineata, echipajele de la serviciul rutier al primariei se cazneau sa indeparteze comerciantii, macar de pe una dintre arterele rutiere pe care soferii deja se inghesuiau sa treaca si-si faceau loc printre corturile vanzatorilor de chilipiruri. „Ne mutam de pe strada care duce la piata, pe bulevard. Am platit si stam si luni”, spuneau comerciantii. Asta in timp ce politistii locali se cazneau din greu sa dirijeze traficul. „Incercam sa eliberam macar o parte sa redam traficul pe Nicolae Balcescu si restul comerciantilor sa ramana pe bulevard”, a precizat un reprezentant al politiei locale.

Autoritatile locale au admis ca si luni artera centrala a municipiului sa fie blocata si le-a mai permis comerciantilor sa vanda inca o zi, profitand de ziua libera de Rusalii.

Diana Mitrache