Activitatea la mina Petrila s-a inchis definitiv, iar, ca urmare, toti cei care au ocupat, la aceasta unitate, functii de conducere, au fost redirectionati spre Uricani sau aparatul propriu al Societatii Nationale de Inchideri de Mine. Potrivit ultimelor informatii, la mina Petrila a mai ramas un departament de 10 oameni, la contabilitate, resurse umane, un mecanic, un electrician si alti câtiva oameni care vor ramâne pâna la finalizarea ecologizarii, iar restul au fost relocati. „S-a tinut cont, in primul rând, de ceea ce inseamna continuitate si astfel ca la mina Petrila, sef la departamentul ramas va fi fostul director al minei Ion Simion, pe tot parcursul anului 2016”, a precizat Aurel Anghel, directorul SNIMVJ.
La departamentul Sanatate si Securitate in Munca, seful s-a disponibilizat, iar inginerul sef SSM de la SNIMVJ Ion Ivanescu a devenit inginer sef securitate miniera la E.M Uricani. Asta, in timp ce Mihai Ermoiu, cel care a fost inginer sef securitate miniera la Uricani a fost adus in aparatul propriu al SNIM, ca sef serviciu. Mihai Ermoiu vrea ca in 2016, la final, sa se disponibilizeze si ca activitatea sa aiba continuitate la Uricani, acesta a fost adus la sediul SNIMVJ.
In alta ordine de idei, inginerul sef SSM de la Petrila Voicu Jurcan a fost adus pe functia de inginer sef la aparatul propriu al SNIMVJ.
Mina Uricani va mai scoate carbuni pâna in 2018, iar relocarea de posturi s-a facut pe principiul continuitatii, asa incât la inceputul lui 2017 sa nu fie nevoie de noi organigrame.

Diana Mitrache