Trei contestatii blocheaza conductele de apa din Valea Jiului

Nu mai putin de trei contestatii depuse de aceeasi societate comerciala blocheaza proiectul de moderbizare a retelelor de apa si canalizare din Valea Jiului, in valoare de 40 de milioane se euro. Una dintre acestea se afla pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia.

Lucrarile ar fi trebuit sa demareze in aceasta saptamana, insa proiectul mai

trebuie sa astepte pana la solutionarea contestatiilor depuse de societatea care a pierdut licitatia, SC TIM SA.

In aceste conditii, operatorul de apa si canal, Apa Serv Valea Jiului SA, nu poate semna contractul cu firma declarata castigatoare.  E drept, TIM a venit cu pretul cel mai mic, insa conditia nu era suficienta pentru atribuirea contractului, iar cerintele au fost stipulate clar de autoritatea contractanta.

„In 28 mai 2012 ar fi trebuit sa se semneze contractul de lucrari intre SC Apa Serv Valea Jiului si ofertantul declarat castigator, dar contestatorul SC Tim SA a depus o plangere impotriva deciziei CNSC-ului, la Curtea de Apel Alba, prin intermediul unei firme de avocatura”, explica conducerea Apa Serv Valea Jiului. Actiunea in instanta vine dupa doua contestatii depuse la CNSC impotriva rezultatului licitatiei. Proiectul privind extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si de canalizare are valoarea de 40 de milioane de euro, din care 85 la suta –  34 de milioane de euro reprezinta fondurile comunitare, 13 la suta se asigura de la bugetul de stat, iar 2 procente, adica 800.000 de euro, de la bugetele locale.

Durata de implementare a intregului proiect este de 50 de luni incepand din 28.03.2011, iar la final aproape toata populatia Vaii Jiului ar trebui sa beneficieze de apa curenta si canalizare. Grav este ca finantarea europeana este in pericol, tocmai din cauza acestor intarzieri in inceperea lucrarilor. „Concluzia noastra este ca SC Tim staruie la nesfarsit intr-un sir de contestatii nefondate pentru a determina APA Serv, fie sa intarzie atribuirea legala a contractului, fie sa-l accepte fara a tine cont de calitatea lucrarilor ce urmeaza a fi executare.

Aceasta intarziere afecteaza in primul rand beneficiarii, adica locuitorii municipiului Petrosani”, mai spune conducerea societatii ApaServ.

Carmen Cosman

2 comentarii la „Trei contestatii blocheaza conductele de apa din Valea Jiului

 • 1 iunie 2012 la 02:16
  Permalink

  Sa nu cunva sa „piarda” Costel Avram acesti bani europeni.

  Răspunde
 • 1 iunie 2012 la 05:26
  Permalink

  Pai de ce umblati jumatati de masura ? spunti a cui sau cine sta in spatele firmei care a castigat licitatia ca sa stie tot prostul,altfel se intelege ca firma din Timisoara nu vrea ca valea sa aibe retea modernizata la apa potabila,asa reiese din titlu !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.