150 de tineri din judetele Hunedoara, Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Timis, Sibiu, Cluj, Alba, Ialomita, Arad si Braila au luat parte la cea de-a treia intalnire regionala a organizatiilor tineretului social-democrat, desfasurata peste week-end, la Petrosani.
In cadrul actiunii politice, Gabriel Petrea, presedintele TSD, a subliniat faptul ca la alegerile locale ce vor avea loc in vara, PSD va avea cei mai multi candidati tineri de pana acum. Initiativa face parte dintr-un program de intinerire si profesionalizare a bazei de candidati a formatiunii politice, ale carui parametrii au fost schitati de catre Gabriel Petrea la Congresul in cadrul caruia a fost ales in fruntea tineretului social-democrat din Romania.

De altfel, obiectivul acestuia este sustinut la scara larga, inclusiv de Presedintele PSD, Liviu Dragnea. vizand reconectarea candidatilor partidului cu alegatorii tineri si activi. “Am spus la Congresul TSD ca imi doresc, ca Presedinte, sa avem cel putin un candidat tanar pe fiecare lista de candidati. Domnul Dragnea, care a luat cuvantul dupa mine, nu doar ca a fost de acord, dar a ridicat miza si mai mult: de ce doar un singur candidat tanar si nu mai multi? Asa ca astazi, cu prilejul acestei intalniri, si dupa numeroase discutii cu Presedintele Liviu Dragnea, pot sa fac un anunt important pentru organizatia noastra: 2016 este anul in care PSD va avea cei mai multi candidati tineri la alegerile locale. Aceasta este sansa noastra sa recuperam generatiile pierdute de tineri in relatia cu partidele si este sansa noastra sa intinerim si profesionalizam partidul”, a precizat Gabriel Petrea, Presedintele TSD. La randul sau, Radu Barb, secretarul executiv al Organizatiei Judetene a PSD Hunedoara, le-a vorbit celor prezenti despre importanta tinerilor in politica, iar Dacian Ciodaru, Presedintele TSD Hunedoara si totodata gazda intalnirii, a apreciat ca: “Ceea ce ma bucura este ca ofensiva TSD pentru alegerile locale a plecat de aici, de la Hunedoara, si consider ca reprezinta o recunoastere a eforturilor si muncii noastre de-a lungul timpului. Acest moment reprezinta adevaratul restart pentru TSD. Avem mult de munca, dar stiu ca avem si oamenii si puterea sa transformam ideile in realitate”, a afirmat Dacian Ciodaru.