Au primit locuinte de la primarie, dar nu achita chiria. Aproape 100 de oameni asteapta sa fie dati in judecata de administratia locala din Petrosani, in timp ce altii le vaneaza locuintele, ca sunt din fondul locativ de stat. Zeci de oameni din Petrosani sunt acum pe punctul de a fi evacuati din locuintele sociale primite de la primarie, din cauza ca nu si-au platit chiriile. Asta in timp ce alte cateva sute de oameni stau la coada si isi asteapta randul pentru o locuinta sociala. In fiecare saptamana, oamenii se aseaza la rand la audiente si cer primarului o locuinta. Cei care au primit, insa, nu isi platesc toti chiriile.

„Exista destul de multe cazuri de intarzieri la plata chiriei. O parte dintre locatari,aproximativ 80 de situatii, sunt dati in judecata pentru recuperarea chiriilor, iar o alta parte si-au facut angajamente de plata. Situatia este asa cum este si noi incercam sa rezolvam cat mai multe astfel de cazuri, care, sigur, sunt cazuri sociale”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primar Petrosani.

In Petrosani exista locuinte sociale in doua dintre cele mai sarace cartiere, Aeroport si Colonie. Cererile, insa, depasesc cu mult posibilitatile de repartizare a unei case si inca nu s-au primit aprobarile necesare pentru construirea altor blocuri.

Diana Mitrache