Termocentralele mai au carbuni pentru 2 zile

Stocurile de carbuni de la Mintia si Paroseni mai ajung doua zile. Minerii lucreaza si in week-end, dar lipsa investitiilor in subteran ar putea genera o noua criza in sistemul energetic si de alimentare cu energie termica.
Minerii au dat carbune, atât cât au putut sa scoata din fronturile deschise in acest moment. Nu s-a reusit deschiderea vreunui alt orizont de exploatare asa incât stocurile ajung maxim pentru acest wek-end.
„Noi lucram in fiecare week-end, am lucrat si in zilele de sarbatoare, nu in toate, problema si aici este una extrem de grava. Se accelereaza pe zona productiva pentru ca este nevoie de carbune, dar avem intârzieri extrem de periculoase si de grave in ceea ce priveste pregatirea si deschiderea unor noi capacitati de productie”, declara Petre Nicale, presedintele sindicatului Munte
Cele doua termocentrale asigura agentul termic pentru Valea Jiului si Deva si, in plus, livreaza energie in sistemul energetic national. Cu stocurile la minim s-a lucrat de luni bune, iar asta, in ciuda faptului ca minerii dau carbuni si in week-end, când lucreaza suplimentar.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Termocentralele mai au carbuni pentru 2 zile

 • 8 ianuarie 2016 la 15:21
  Permalink

  chiar numai conteaza, soarta minelor s-a decis, inchidere pana in luna martie asa ca greva este pe placul lor

  Răspunde
 • 10 ianuarie 2016 la 00:52
  Permalink

  „WARE WA MESHIA NARI! HA HA HA HA HA!”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.