Valea Jiului fierbe, minerii pregatesc greva generala

Au vrut sa afle ce se intâmpla cu minele din cadrul Complexului Energetic, cu locurile lor de munca si nu au intrat in sut. Vorbim despre minerii de la Lonea, Vulcan si Lupeni, care au intrat cu intarziere in mina si acum strâng semnaturi ca sa declanseze greva generala.
La schimbul II niciun miner de la Lonea, Lupeni sau Vulcan nu a intrat vineri in sut si lucrurile au degenerat din cauza insolventie care s-a pronuntat joi. Oamenii au cerut lamuriri de la liderii de sindicat si nu au agreat faptul ca de ei se va ocupa o firma de apartament controversata in acest moment. A fost un moment in care liderii lor au fost nevoiti sa le promita ca lucrurile nu se opresc aici.
„Promisiunile domnului ministru ca activitatea va continua in cele 4 exploatari si dupa 2018, trebuie sa aiba sustinerea noastra si sa fie materializata. Nu asa cum s-a decis ieri in instanta. Este obiectul nostru pentru care ne luptam. Salariatii din cadrul celor 4 exploatari au cerut intocmirea listelor pentru a semnat fiecare angajat, indiferent din ce sindicat face parte, pentru declansarea grevei generale in Valea Jiului”, a declarat Petre Nica, presedintele Muntele
Minerii au aflat din diverse surse cine a fost desemnat ca administrator judiciar si asta a declansat intreg protestul, care s-ar putea sa nu fie oprit la acest moment.
„S-ar putea sa mai apara la schimburile la care nu s-a vorbit inca si, pe fondul unei informari, sau a unei dezinformari, pe care o practica colegi din alte sindicate. S-ar putea sa mai existe proteste la exploatarile miniere sau chiar la termocentrale. Nu le exclud”, a mai spus Petre Nica
Insolventa a fost decretata joi la Tribunalul Hunedoara, iar firma care a preluat Complexul Energetic Hunedoara este Casa de Insolventa GMC SPRL Craiova, o firma despre care nu se stie in acest moment prea mult. In plus, minerii cred ca activitatea de extractie s-ar putea opri in 2018 la toate unitatile miniere, daca situatia nu va fi gestionata corespunzator.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Valea Jiului fierbe, minerii pregatesc greva generala

  • 8 ianuarie 2016 la 19:09
    Permalink

    V ati trezit târziu domnilor mineri. Liderii vostrii de sindicat au fost ” cumparati” de altii pentru a face jocul celor care au interesul sa inchida minele. Iar acum nu va r?mâne decât sa asistati neputinciosi la inchidera tuturor minelor. Acesta este scopul final!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.