Masina primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a fost incendiata luni noaptea, in jurul orei 2.50. Politia a demarat imediat o ancheta si are deja un cerc de suspecti. “Masina este pe firma, este vorba despre un Audi luat in leasing, cu care mergea fiul meu. Azi noapte (nr. luni noaptea) cineva i-a dat foc. Am dat filmarile de pe camerele de supravegheat la politie si cred ca cei care i-au dat foc sunt din tabara adversarilor politici. Autoturismul era asigurat”, declara Georghe Ile, care este si candidatul USP pentru un nou mandat la Primaria Vulcan.

Autoturismul incendiat este un Audi, fabricata in anul 2011, in valoare de aproximativ 70.000 de euro. In incendiu a ars tapiteria, scaunele, plafonul, luneta, cauciucurile si usile din spate.

De asemenea au fost degradate gentile din aluminiu ale autoturismului si instalatia electrica.

Pe de alta parte exista voci care sustin ca incendierea autoturismului de lux vine dupa ce, cu o zi inainte, fiul primarului Gheorghe Ile ar fi primit un telefon prin care i se solicita suma de 50.000 de euro.

Mult mai interesant este ca publicatia Mesagerul Hunedorean semnala in data de 28 mai la rubrica Gura Lumii faptul ca un om de afaceri local i-a pregatit niste raketi unui reprezentant al statului. Mai exact informatia suna asa:

Gura lumii, 28.05.2012
Un controversat afacerist care a pus stapanire cu japca pe un drum national, spun gurile rele ca si-a angajat o echipa de raketi, pentru a-l face zob pe un reprezentant al statului. Respectivul afacerist este nemultumit ca nu prinde si el un ciolan de ros si cum afacerile lui hoteliere sunt pe duca, a cam ajuns la fundul sacului. A incercat in mai multe randuri sa prinda contracte ba de asfaltari, ba pentru alte lucrari edilitare, dar ofertele lui au fost respinse, din cauza ca nu indeplinea conditiile. Cu o roaba si o lopata nu se prea poate asfalta un drum si nimeni n-a vrut sa riste sa intre in puscarie doar pentru ca afaceristul are ochi frumosi sau ameninta. Gurile rele mai spun ca raketii sunt cantonati de ceva vreme in regiunea cu lampase, la un local al afaceristului si asteapta verde de la el, sa-l lase fara picioare pe functionar. Cum batausii stau de ceva vreme fara sa fie intrebati de sanatate, desi defileaza zilnic pe sub ochii celor in masura sa-i combata, n-ar fi de mirare sa auzim ca amenintarea a fost chiar pusa in practica”.

Oare e vorba doar de o coincidenta sau informatiile jurnalistilor sunt mai bune decat ale angajatilor din structuri. Indiferent despre ce e vorba comandantul IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru ar trebui sa-si puna un mare semn de intrebare in ceea ce priveste activitatea de prevenire a oamenilor pe care ii are in subordine.

Politistii de la Vulcan au demarat imediat o ancheta la fata locului si spera sa-i prinda cat mai repede pe incendiatori.

“Am demarat cercetarile in vederea identificarii autorilor. Pot sa va spun ca avem deja un cerc de suspecti”, declara Toma Mihu, comandantul Politiei Vulcan.

De amintit este faptul ca in urma cu patru ani primarul Gheorghe Ile a mai fost in atentia unor “ binevoitori”, care i-au incendiat si atunci o cladire si niste masini.

Marius MITRACHE