Senatorul U.N.P.R. Haralambie Vochitoiu sustine achizitionarea prin programul „Prima Casa” a locuintelor vacante din mediul rural

Tinand seama ca in multe dintre comunele si satele, atat din judetul Hunedoara, cat si din intreaga Romanie, exista multe locuinte abandonate si avand in vedere fenomenul depopularii localitatilor rurale, senatorul Haralambie Vochitoiu apreciaza ca o solutie ar fi achizitionarea acestor imobile prin programul „Prima casa” Acest proiect de lege promovat de U.N.P.R. permite tinerilor, persoanelor cu probleme deosebite ori familiilor cu mai mult de 4 copii, care nu au o locuinta, sa poata cumpara casele ale caror proprietari au decedat sau au plecat in strainatate.
In acest sens, imobilele abandonate ar urma sa fie inventariate, iar doritorii ar putea sa le achizitioneze cu sprijinul Statului Roman. Senatorul Vochitoiu considera ca aceasta masura va sustine procesul de regenerare al mediului rural, dar si sectorul constructiilor care s-ar revitaliza ca rezultat al reamenajarii locuintelor abandonate.
Haralambie vochitoiu: „Alaturi de colegii mei din UNPR am analizat posibilitatea ca tinerii si familiile cu mai multi copii sa se poata stabili in mediul rural, in conditii avantajoase, beneficiind de prevederi similare cu cele ale programului „Prima casa” Este cunoascut faptul ca la tara exista multe gospodarii parasite, lasate in paragina, fie de proprietarii decedati, fie de cei care au plecat in strainatate. Gasim ca o astfel de masura ar contribui la repopularea satului romanesc, la sprininirea tinerelor familii si a unor categorii de persoane defavorizate, dar ar avea in acelasi timp si un impact economic pozitiv prin stimularea firmelor de constructii cu lucrarile de reamenajare a caselor in cauza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.