Avocatii apararii au cerut un nou termen in cazul procesului ce ii are ca inculpati pe sefii de la mina Uricani de la inceputul anului trecut. Procesul a inceput luna trecuta, insa, si acum la cel de al doilea termen s-a cerut amanarea. Procesul inculpatilorde la mina Uricani, in care 4 oameni sunt acuzati de ucidere din culpa, a fost amanat pana in septembrie.

Motivul: unul dintre inculpati, Florinel Moldovan, nu a apucat sa-si angajeze avocat decat luni la ora 13,00, iar acesta nu a avut timp sa studieze dosarul.

Paula Iacob vine la fiecare termen la Petrosani si  sustine in continuare ca oamenii invinovatiti trebuie sa fie achitati, in timp ce rudele minerilor morti, trebuie despagubite.

“Opinia mea este ca, in acest caz, vorbim de situatii care nu au fost create nici de inginerul sef, nici de vreun alt sef de la mina. Aceasta situatie generala in minele noastre este cea care a condus la acest eveniment, plus cazul fortuit. Imi puteti spune la cutremur, cine e de vina? ªi daca nu putem raspunde la cutremur, nu putem spune nici aici. Vedeti, acel element care a dus la producerea incidentului si a exploziei, de ce a venit in acel moment? Sa imi spuna mie cel mai mare specialist depe lume, de ce a aparut fix in acel moment? Urmeaza ca expertiza, evident sa faca lumina”, a precizat Paula Iacob, avocata apararii.

Noul termen a fost avansat pentru data de 18 septembrie. Asta pentru ca in iulie si august este vacanta judecatoreasca.

Doi dintre inculpati, Dragos Aurelian Ciuca si Claudiu Lucian Butari, sunt aparati de avocatul Paula Iacob, fapt ce

i-a nemultumit pe cei ramasi in urma celor 5 electricieni morti in mina. Echipa efectua o revizie la un transformator de la Orizontul 300, cand s-a

produs deflagratia care le-a

curmat viata oamenilor.

Dragos Aurelian Ciuca, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga si Florinel Moldovan, au fost trimisi in judecata de procurori pentru ucidere din culpa.

Diana Mitrache