Conform unora dintre teoriile conspirationiste, s-ar putea ca omenirea sa-si traiasca ultimele luni de viata pe aceasta planeta, care in data de 21 decembrie 2012 s-ar putea dezintegra, cum am putut vedea in filmele dedicate acestui eveniment din ultimii ani.

Oameni politici, afaceristi, sindicalisti, medici sau chiar preoti, au luat mai mult sau mai putin in serios isteria creata in ultima vreme in jurul sfarsitului lumii. Unii cred ca nu ar face nimic deosebit in ultimele clipe ale omenirii, iar altii vorbesc despre cele sfinte, despre intoarcerea cu fata catre Dumnezeu. Singurul care ne-a suspectat ca i-am intinde vreo capcana cu aceasta intrebare a fost presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot.

Mai jos redam cititorilor nostri raspunsurile persoanelor intervievate.

Gabriel Lungu, city-managerul municipiului Lupeni:

„Eu as petrece sfarsitul lumii pe arca lui Noe, impreuna cu familia. Cum pe care arca? Arca o construieste Noe, ca e a lui, de asta ii zice arca lui Noe. As fi acolo si cu toti prietenii. Dar acolo nu pot sa-l iau pe Dobitocea si pe toate animalele de langa el”.

Emanoel Andronache, consilier local PRM, Petrila:

„Eu mi-as petrece sfarsitul lumii rugandu-ma lui Dumnezeu. Si dusmanii trebuie sa stie ca eu ma rog lui Dumnezeu”.

Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan: „Daca ar fi sfarsitul lumii, dar linistit, mi-as petrece ultimele clipe alaturi de familie, prieteni, cei dragi. Am povesti pana am vedea ce se intampla. Dar daca ar fi ca in filme, de se crapa pamantul in doua, as lupta pana la ultima picatura. As alerga ca aia din filme si m-as salva pe nava lor sau pe una extraterestra. Eu lupt, sunt luptatoare, m-as agata de orice, nu renunt asa de usor”.

Sorin Sanda, presedinte PPDD Hunedoara: „Eu mi-as cere iertare tuturor celor pe care i-am suparat in viata mea, as sta cu copiii si familia si as astepta inevitabilul, sperand ca dincolo de moarte e o lume mai buna si mai curata”.

Constantin Branduse, fost consilier local PNL, actual membru PDL Lupeni: „N-as face nimic special, ci mi-as vedea in continuare de treaba. Nu as avea nicio idee, ca daca tot vine sfarsitul, oricum nu mai conteaza ce mai faci. Nu as avea nicio pretentie”.

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan: „Eu imi voi petrece ultimele clipe cu Dumnezeu. In rest, nu cred nimic. ªi va spun de pe acum ca va iubesc cu toti. Dar nu va iubesc in sensul ca facem dragoste, va iubesc ca oamenii. Iubire e intre oameni, iar dragoste e intre o fata si un baiat, sau intre doi baieti sau doua fete, dupa caz, cum le place”.

Alina Cirstoiu, consilier local PNL, Vulcan: „Eu stiu? Cred ca exact ca si pana acum, duc o viata normala, cu aceleasi temeri si aceleasi sperante”.

Marin Coltescu, presedinte PSD Vulcan: „Nu m-am gandit niciodata la asta. Dar stati linistiti, ca nu se va intampla nimic. E aproape un an pana in 21 decembrie”.

Radu Voina, vicepresedinte Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ): „Ca om credincios, mi-as petrece ultimele clipe in post si rugaciune de multumire, pentru ca vesnicia mi-o voi petrece alaturi de Dumnezeu si Mantuitor.  Daca n-as fi un om credincios, probabil „mi-as rezolva” toti oamenii care le-au facut rau colegilor si prietenilor. Ar fi un ultim act de milostenie fata de nimicnicia lor”.

Dorel Schiopu, consilier local PRM, Vulcan:

„Cred ca as asculta in ziua respectiva incontinuu Concertul Nr. 2 pentru pian si orchestra de Rachmaninov. Pentru ca sunt cateva pasaje care-mi descriu imaginea unui suflet care se daruieste pana peste poate. Eu recomand concertul, spre descifrare, tuturor indragostitilor”.

Mircea Molot, presedintele CJ Hunedoara: „In primul rand, nu stiu deloc ce spune calendarul mayas. In al doilea rand, asta poate fi o intrebare capcana din partea dumneavoastra si mai bine nu intru in acest joc. Eu iau viata asa cum este, pentru fiecare zi am un program bine stabilit, la ora actuala am o functie. Daca nu as avea aceasta functie, mi-as vedea de afaceri. Indiferent ca ar fi sfarsitul lumii sau ca nu ar fi, viata continua”.

Mariana Mateescu,  managerul Spitalului Municipal Vulcan: „Daca as sti cand vine sfarsitul lumii, in acea zi m-as pune de garda la urgenta. Iti dai seama cati clienti ar avea atunci Spitalul Municipal Vulcan? Eu ma pun de garda si sa speram ca dupa sfarsitul lumii va mai fi Casa Judeteana de Asigurari, ca sa-mi poata deconta cheltuielile dupa atata munca”.

Moraru Daniel, consilier local PRM, Uricani: „Esti sadica daca vii cu intrebari din astea. Nu stiu ce as face, cred ca as sta acasa cu familia. Si m-as juca jocul preferat al fiicei mele. Nu singur, ci impreuna cu ea”.

Vasile Solomon, preot catolic, Petrosani: „Adica ne auzim dupa luni de zile si altceva nu puteai sa ma intrebi? Unde sa fiu de sfarsitul lumii decat in biserica, impreuna cu cei din parohie?”

Mihai Rudeanu, presedintele filialei judetene UNPR: „M-as ruga lui Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne duca acolo unde ne e mai bine. Si sa ne gaseasca un loc in ceata sfintilor, daca poate”.

George Resiga, seful Salvamont Lupeni: „Cred ca in familie mi-as petrece sfarsitul lumii. Ne-am povesti ce a fost bun, ce a fost rau si cam atat”.

Ilie Parvan, inspector general adjunct in cadrul ISJ Hunedoara: „Eu refuz intrebari apocaliptice. Eu cred in inceputul lumii si atat”.

Haralambie Vochitoiu, om de afaceri, Petrosani: „Sfarsitul lumii? Ce nasol!Cred ca mi-as petrece in rugaciune cu familia. Atat! Cred ca m-as cracana de frica”.

Mia Albescu, director Casa de Cultura Petrosani: „Doamne! Cu copiii si cu cartile de rugaciuni, cu cartile parintelui Arsenie Boca. In primul rand, as vrea sa-mi protejez copiii”.

Anamaria NEDELCOFF