A fi sau a nu fi director general al CEH? Aceasta este intrebarea care a impartit conducerea colosului industrial in doua parti.

Nu a fost capabil sa prezinte planul de management la timp, ba chiar l-a copiat. A facut declaratii in necunostinta de cauza si a mintit minerii. Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care, ieri, Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, in frunte cu presedintele Aurelian Ghimpau, a decis ca Emil Florut sa fie revocat din functie.
”Dumnealui in interiorul celor 90 de zile, trebuia sa prezinte planul de management care a fost prezentat mult mai târziu, deci cu doua zile dupa ce s-au implinit cele 90 de zile. Cu doua saptamâni inainte i-am cerut raportul pe ultimul trimestru si nu l-a prezentat. A mers in fata liderilor dar si a minerilor si le-a promis un premiu. Nu a facut nimic din ce avea de facut si atunci am decis sa il demitem. Nu l-am anuntat, astazi. De dimineata a plecat documentul prin care va fi anuntat”, a declarat Aurelian Ghimpau, presedintele Consiliului de Administratie al CEH
Neanuntat si chiar fericit se va incheia anul pentru functia de director general. Azi-dimineata, Florut nu stia nimic de revocarea lui din functie, ba chiar sustinea ca el este directorul general al societatii.
”Ordonanta 109 spune ca: un Consiliu de Administratie trebuie format din 5 sau 7 membri (orice numar impar) pentru a se lua o decizie. Ei sunt 4, deci nefiind consiliul intelemeiat legal, orice hotarâre este nula de drept. Acesta este un principu fundamental de drept, dar daca Ghimpau nu ar fi facut dreptul la militie, ar fi stiut. Dar el nu are de unde sa stie. Deci, eu stiu ca sunt director general al Complexului Energetic Hunedoara, iar astia nu sunt sanatosi la cap. De ce nu are curaj acest consiliu sa vorbeasca cu mine?” a spus Emil Florut.
Astfel, daca Florut a fost sau nu revocat in temeiul legal ramâne de vazut, insa pâna atunci, un alt om ii va tine locul.
”Acum este imputernicit, doar pentru o luna, domnul director general al Diviziei Miniere, Viorel Stancu”, a mai spus Aurelian Ghimpau.

Adina PADURARU