Ministrul Energiei Victor Grigorescu : “Starea dezastruoas a Complexului Energetic Hunedoara a fost generata de o serie de comportamente economice defectuoase care au pus in pericol insasi existenta companiei”

Starea dezastruoas a Complexului Energetic Hunedoara a fost generata de o serie de comportamente economice defectuoase care au pus in pericol insasi existenta companiei. Aceasta este concluzia la care a ajuns ministrul Energiei, Victor Grigorescu, dupa ce a efectuat o vizita in Valea Jiului, unde s-a intâlnit cu conducerea Companiei, dar si cu sindicatele si cu minerii.
Ministrul Energiei,Victor Grigorescu a cerut conducerii Complexului Energetic Hunedoara sa isi asume situatia in care se gaseste compania si sa inteleaga ca e nevoie sa ia masuri curajoase pentru a iesi din situatia economica dezastruoasa in care se afla. Ministru le-a transmis sefilor din CEH ca daca nu inteleg ca e nevoie sa indrepte rapid greselile din trecut nu isi vor mai pastra scaunele. Grigorescu sustine ca este momentul in care depolitizarea si reprofesionalizarea companiei nu mai pot fi amânate sub nicio forma, iar in perioada imediat urmatoare actiunile se vor concentra pe probleme de mediu, asigurarea stocurilor minime de carbune si consolidarea financiara a societatii. Ministrul a coborât in mina Lupeni, iar la iesirea din abataj a spus ca stabilitatea locurilor de munca si pastrarea sigurantei energetice a României, cu tot cu energia din huila sunt prioritatile sale.
Sunt 19 firme care cer acum insolventa CEH, toate conturile au popriri, iar Complexul pe huila este sub asaltul creditorilor si al amenzilor, iar pentru aceasta situatie, Grigorescu nu a dat solutii concrete, dar a mentionat faptul ca principalele cauze ale acestui dezastru economic sunt generate de politizarea companiei, risipa si coruptia la nivelul conducerilor care s-au succedat. Ministrul energiei a agreat ideea ca sunt salarii prea mari, iar analiza financiara este acum prioritara. In schimb, nu a vorbit de divizarea CEH, pentru ca nu se pune problema in acest moment de disponibilizari de personal. Ministrul Victor Grigorescu asteapta de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara sa inteleaga ca de actiunile ei depinde soarta a zeci de mii de familii din Valea Jiului si ii atentioneaza pe toti cei implicati ca, gravitatea situatiei poate aduce cu sine repercusiuni majore pentru toti actorii implicati.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Ministrul Energiei Victor Grigorescu : “Starea dezastruoas a Complexului Energetic Hunedoara a fost generata de o serie de comportamente economice defectuoase care au pus in pericol insasi existenta companiei”

  • 29 decembrie 2015 la 00:07
    Permalink

    Sa se taie salarile mari ale sefilor . Sa nu se mai faca disponibilizari in mineritul vaii jiului doar pensionari . Sa se faca angajari de tineri in subterane . Sa se deschida noi fronturi minere cu abataje mecanizate . Aici in valea jiului daca se inchide mineritul murim de foame in aceasta zona fara suprafete arabile .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.