Absolventii care nu s-au pus cu burta pe carte si nu s-au straduit indeajuns sa invete pentru a promova examenul de Bacalaureat si  au picat de cel putin doua ori, acum sunt buni de plata. Ca regula obligatorie, la inscrierea si depunerea dosarelor, acestia trebuie sa plateasca si o suma de bani, care difera in functie de cate probe au de sustinut. “ Pentru absolventii sau candidatii la Bacalaureat, care sustin pentru a treia oara una sau mai multe probe, s-a stabilit o taxa reprezentata de suma de 230 de lei pentru toate probele. In cazul in care un candidat nu a dat una sau mai multe probe, aceasta suma difera in functie de numarul probelor, respectiv 38 de lei pentru fiecare si se iau in calcul inclusiv probele digitale si lingvistice”, ne-a declarat Livia Vlad, purtator de cuvant in cadrul  Inspectoratului ªcolar Judetean  Hunedoara.

Inscrierile pentru sustinerea examenului de Bacalaureat au loc in perioada 28 mai – 30 mai 2012. In judetul Hunedoara s-au stabilit 15 centre unde candidatii isi vor da examenele, dar inscrierea are loc la fiecare

unitate scolara pe care elevii au absolvit-o. De asemenea, se estimeaza ca cei care vor plati taxa pentru a da examenului anul acesta va fi destul de mare, pentru ca anul trecut, aproape 3000 de absolventi nu au promovat.

Luiza Andronache