A fost schimbat cu cel caruia i-a luat locul in anul 2009. Constantin Jujan si-a luat adio de la functia de director general al Companiei Nationale a Huilei, dupa ce noul ministrul al Economiei, Daniel Chitoiu a decis asta vineri in favoarea social democratului Nicolae Dragoi, cel care pana acum a fost director la EM Uricani.

“Da, se confirma ! Domnul Constantin Jujan a fost schimbat vineri prin ordin de ministru cu Nicolae Dragoi. Motivele acestei schimbari le poate sti doar domnul ministru, eu nu cunosc”, a declarat Sorin Gaman, presedintele  Consiliului de Administratie al CNH.

Relaxat, binevoitor si mereu pus pe glume, ieri dimineata parca nimic din atitudinea directorului Jujan nu trada ce avea sa se intample cateva ore mai tarziu, atunci cand

s-a dus vestea ca a fost dat la o parte. Constantin Jujan a confirmat si el ca a fost inlocuit si a spus ca totul se datoreaza schimbarilor politice de la centru din ultima vreme. A afirma totusi ca nu are niciun regret. “Regrete am doar pentru ce n-am facut, pentru ce am facut, niciodata! Voi lucra in continuare in cadrul Companiei, pentru ca nu sunt inca pensionat. O sa muncesc conform pregatirii mele profesionale”, a spus Constantin Jujan, nedorind sa dea mai multe amanunte cu privire la aceasta decizie.

Instalarea oficiala  in functie a lui Nicolae Dragoi va avea loc miercuri, dupa ce Consiliul de Administratie va lua act de numirea lui. Reamintim faptul ca acesta a mai fost director general al Companiei Nationale a Huilei pret de cateva luni, numirea lui facandu-se la data de 16 martie 2009.  In timpul in care s-a aflat la conducerea Companiei nu s-a remarcat prin absolut nicio performanta, ci din contra, pentru  atunci Jujan a fost eroul salvator al CNH-ului, fiind chemat sa dreaga ceea ce Dragoi a facut sau n-a putut face. Constantin Jujan a reusit sa mentina Compania Nationala a Huilei pe linia de plutire mai bine de un an de zile in care nu a avut niciun leu subventie de la stat. A reusit sa dea salarii la timp, sa dea prime, ba chiar a facut fata unui sir lung de greve si presiuni din partea sindicatelor. De asemenea, inainte de a fi schimbat, el a anuntat ca pensionarii mineri isi vor reintra in drepturi cu gratuitatile la energia electrica si incalzire.

Luiza Andronache