Autoritatile locale de la Petrosani au  plantat arbori din America, aclimatizati in Praga. Edilii spun ca arborii sunt deosebiti si inca nu platesc pentru ei, pana ce nu vad daca prind sau nu radacini. Serviciul de gospodarie de la Petrosani a plantat in Parcul Central “Carol Schreter” pentru inceput, arbori din America. Primii arbori au fost deja plantati, sambata, iar vremea a fost numai buna. Artarii si teii americani au cateva avantaje, care, in opinia primarului, vor fi apreciate de cei care vin sa se odihneasca in acest parc.

„Au fost achizitionati 60 de arbori ornamentali, tei americani si artari. Sunt aclimatizati si foarte rezistenti, pe langa faptul ca sunt deosebit de frumosi. Teiul american plantat deja infloreste acum si face flori pana la inceputul toamnei”, spune primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Arborii au fost adusi de la Praga si nu au costat deocamdata nimic. Daca vor merge bine, insa, primaria va plati pentru ei si va mai comanda si altii. „Noi ii monitorizam timp de doua luni de zile, perioada in care putem sa constatam daca s-au prins, sau nu. Abia apoi, primaria va achita contravaloarea arborilor ornamentali”, a mai spus primarul din Petrosani.

Astfel de arbori vor ajunge sa mai fie plantati si in Cartierul Aeroport, iar mai apoi au sanse sa-i incante si pe cei care se vor relaxa in viitorul centru civic aflat in constructie deocamdata.

Diana Mitrache