Strainii sunt interesati de Lupeni

Investitorii straini sunt tot mai interesati sa vina la Lupeni. Aici exista deja cateva firme din Germania, Turcia sau Italia, care au de gand sa se extinda, iar in plus de asta, intre administratia locala de aici si alti comercianti din UE exista deja discutii avansate pentru deschierea altor puncte de lucru.

La acest moment, la Lupeni exista o firma care apartine unui investitor italian din domeniul industriei textile si care are pana acum 900 de angajati. De asemenea, o alta firma care functioneaza la Lupeni este din Germania, care are ca obiect de activitate imbracarea in piele a volanelor pentru autoturismele BMW si Volkswagen, care mai apoi iau drumul Europei. Aici sunt peste 170 de angajati.  O alta firma straina este din Turcia, care produce mase plastice si furtun PVC si care are peste 20 de angajati. O a patra societate cu capital strain are ca obiect de activitate covoarele geo-textile, care se folosesc in procesul de asfaltare. Aici sunt peste 70 de angajati.  Acesti investitori au afirmat in nenumarate randuri ca au venit la Lupeni, pentru ca oamenii de aici au pregatire foarte buna si diversa, sunt calificati in domeniile lor de activitate, dar si pentru ca primaria le-a pus la dispozitie spatii in care sa-si deschida fabrici, exemplu in acest sens fiind cele doua locatii, Tesma si Vascoza. Insa, vestea buna este aceea ca strainii vor sa se extinda.

“Din discutiile pe care investitorii le-au avut cu sefii lor din tarile de unde provin, a rezultat ca sunt foarte multumiti de produsele realizate aici, in special de calitatea acestora. Astfel, unii dintre ei au inchiriate deja spatii pentru extinderea afacerii, iar altii sunt in cautare. In total, previziunile arata ca intr-un an de zile ei vor mai face aproximativ 1000 de angajari, 500 pana la sfarsitul anului si inca 500 pana in vara anului viitor”, ne-a declarat Gabriel Lungu, city managerul Municipiului Lupeni.

Toate aceste locuri de munca ar insemna mai mult decat o bucurie pentru localnici, asta pe langa cele care, de asemenea, se estimeaza ca vor fi create dupa ce se va implementa proiectul de modernizare al Statiunii Straja, respectiv 500 la numar.

Luiza Andronache

Advertisements

2 comentarii la „Strainii sunt interesati de Lupeni

  • 29 mai 2012 la 10:19
    Permalink

    bla ,bla,bla…promisiunile in campanie la lupeni nu costa nimik,cetatenii acestui oras zici ca sunt legati la ochi,oras mai prost administrat decat lupeniul de aceasta „echipa” de la primarie nu este in toata valea,doar aninoasa…votati „rasarita” si sleahta lui…

  • 29 mai 2012 la 15:16
    Permalink

    TRW e din sua … da no asa patesc ziaristi care au buzele ocupate cand scriu

Comentariile sunt închise.