Am avut un week-end linistit, placut si util. Am fost cu niste amici dupa ciuperci. Ne-a cam plouat, ne-a facut „ciuciulete”, dar am avut noroc de ciuperci. Punem si noi la congelator, ca vin vremuri grele… Desi m-a laudat consoarta (ceea ce se intampla destul de rar!) ziua mi-a fost umbrita de un fapt aparent banal. Beleaua a venit de la cutia postala, unde am gasit un fluturas electoral. Mov, de culoare mov, stiti chestia aia cu fetele firbinti care se imbraca si cu „putin mov”, sa aiba lipici la clienti.

Imi propusesem sa-mi bag picioarele in balivernele PP-DD si sa-i scot din memorie (OTV-ul l-am scos din grila TV, din telecomanda). Astia ne jignesc inteligenta pe orice canal, de la canalul Dunare-Marea Neagra, pana la gura de canal pe unde se scurg dejectiile.

Cand am citit fluturasul mov (50.000 de exemplare, tiparite la firma SC Euro Jobs SRL a unui vesnic candidat Hary Vochitoiu) m-au apucat toti dracii. Astia chiar ne cred prosti pe toti. Inteleg ca au destui „bizoni” care pun botul la elucubratiile lor, dar deja intrec toate masurile.

Minciunile baronului de Münchhausen, sau ale lui Golito-baci, de la Lonea sunt parfum, pe langa gogoritele lui Dan Diaconescu – OTV si ale ciracilor sai din provincie.

Intrucat respect inteligenta cititorilor acestui ziar, voi prezenta cateva aberatii din promisiunile acestui partid, a carui doctrina e vecina cu dementa si verisoara de-a doua cu paranoia. E ceva de speriat, e „noaptea mintii”.

In episodul I, va dau, asa de incalzire, minciunile gogonate „de la centru”, urmand ca maine sa va delectez cu „ratacirile” d-lui Haralambie. Cititi si dati-va singuri palme.

Cica „toate medicamentele date pe reteta de catre  medicul de familie vor fi GRATUITE”…  Alo, Spitalul 9, alo, Zam-ul, unde va treziti voi, ma? De unde, ma, de unde? Voi nu vedeti ca nu-s medicamente nici cu bani?  Domnu` Dan, ia tata cu Distonocalm… Daca nu-ti revii, incearca si cu cianura!

Asta e beton: „Hrana gratuita (nutret) pentru fiecare taran care creste… o vaca, 2 porci, 5 oi, 30 de pasari”. Iooooi! Ptiu, drace! Numai un bou din „septelul” lui DD putea promite asa ceva…

I-auzi alta „Statul va construi 200.000 de locuinte pentru tineri, dar si pentru toti romanii care nu au unde sa locuiasca”. Bine, ba, nea Mistrie! Cine esti tu, ba, Ceausescu? Si, cate-ai zis?  200.000 de locuinte?  Du-te-n fras!

Aberatia-aberatiilor: „Vom acorda repartitii pentru toti absolventii de facultate”. Ce spui, Frant? Unde le dai, ma, repartitii?  La oficiul de somaj, sau la capsuni in Spania?

Astia de la PP-DD-OTV promit ca vor sa interzica taxa pe rovigneta, vor anula definitiv (!?) taxa auto, vor stabili preturi fixe pentru lapte, branza, unt si oua.

Lista minciunilor sfruntate poate continua. Maine o sa va „delectez” cu promisiunile lui Hary Vochitoiu. Minte si-asta, de-ti sta mintea-n loc…

Stau, ca prostu`, si ma-ntreb – cat de prosti ne cred astia? Si mi-e frica, tare frica, de faptul ca astia care fac pe prostii si cred in asemenea bazaconii, tot facand pe prostii sa nu ramana asa…

Mircea BUJORESCU