Incep lucrarile de canalizare a Coloniei Petrosani. Primele lucrari demareaza saptamana viitoare luni. Primarul din Petrosani spune ca pentru inceput vor fi racordate la reteaua de canalizare 3 strazi, iar mai apoi restul.

Casele din cel mai vechi cartier al municipiului Petrosani nu au fost racordate niciodata la reteaua de canalizare a orasului. De saptamana viitoare, oamenii care locuiesc in acest loc vor avea ocazia sa vada ca pe strada lor ajung echipamentele care vor incepe lucrarile. Totul face parte dintr-un proiect amplu,pe care administratia locala l-a

obtinut din fonduri europene. „Luni dimineata,in Cartierul Colonie pornesc lucrarile. Pentru inceput e vorba despre 3 strazi in zona Aradului, iar mai apoi vor fi prinse si celelalte. Dupa aceea vom vorbi si despre asfaltarea acestor artere”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani.

Cartierul Colonie din Petrosani nu a fost racordat niciodata la reteaua de canalizare a orasului. Oamenii inca au latrine si asteapta astaltul pe strada lor dintotdeauna. Aproape opt kilometri de retele de distributie a apei potabile si nu mai putin de 24 de kilometri de retele de canalizare din municipiul Petrosani vor fi reabilitate cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana.  Potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, valoarea totala a investitiei se ridica la 7.406.840 euro, iar termenul de finalizare a investitiei este de 36 de luni.

Diana Mitrache