Cele 28 de primarii hunedorene care nu au reusit sa cheltuiasca banii alocati, la inceputul lunii aprilie, de Guvernul Ungureanu pot rasufla usurate. Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, joi, ca actualul premier, Victor Ponta, nu le poate lua inapoi aceste sume.

Imediat dupa instalare, Guvernul Ponta a decis sa recupereze din conturile autoritatilor locale banii alocati de Guvernul Ungureanu, din Fondul de rezerva bugetara, si inca necheltuiti. Unii dintre edili ar fi vrut sa pastreze macar o parte din bani pentru organizarea alegerilor locale, asa ca decizia lui Victor Ponta a cazut cum nu se poate mai rau. Iar decizia CCR  vine ca o gura de oxigen. Astfel, judecatorii CCR au decis ca premierul Victor Ponta nu poate lua banii dati de fostul guvern.
Magistratii spun ca Guvernul Ponta nu poate revoca actele Executivului din perioada in care Mihai Razvan Ungureanu era premier pe considerente de oportunitate. Printr-o hotarare adoptata in data de 6 aprilie, Guvernul Ungureanu a alocat 648 de milioane de lei, adica aproape 150 de milioane de euro, administratiile PDL fiind considerate favorizate din punct de vedere financiar.

Carmen Cosman