Din pacate, Cronica Vaii Jiului a avut dreptate in tomna anului trecut cand a atentionat opozitia – USL- ca nu este pregatita pentru un razboi dur, respectiv campania electorala. ”Fetele mari” de atunci vor trebui sa se trasforme in barbati, urmare a unei tehnici electorale parsive folosite de banuitul Mircia Muntean prin asa-zisul vecin, care a sesizat fapte vechi de 4 ani pe o lege care nu exista.

In 22 septembrie 2011, cand la Petrosani s-a parafat protocolul de constituire a USL, la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sirbu”, a avut loc o dezbatere, care s-a numit conferinta de presa, unde ziaristii de la Cronica Vaii Jiului demostrau ca USL, ca opozitie, nu era si nici nu urma sa fie pregatita pentru campanie electorala. Cei trei colideri judeteni, Laurentiu Nistor, Mircea Ioan Molot si Petru Margineanu, sutineau ca vor face campanie electorala civilizata, cu bun simt chiar daca vor fi atacati si jigniti. „Suntem un alt aluat, avem un alt comportament, ca atare armele noastre vor fi bunul simt. N-o sa ne auziti jignind si injurand. Chiar daca nu suntem foarte vocali suntem perseverenti. Personal sunt imun la jigniri” – a declarat la vremea respectiva liderul liberalilor judeteni, Mircea Ioan Molot.

Au fost intrebati daca sunt pregatiti pentru tehnici electorale, cu arta manipularii, a stimularii emotionale, a atacurilor dure, a loviturilor sub centura, a inscenarilor etc., metode absolut legale? USL a invocat moralitatea, dar lipsa ei nu este sanctionata in nici o lege, iar politica cu ”fete mari” nu mai este politica.

Imorale, mincinoase asa cum sunt armele fostei puterii, dar care mai controleaza institutii, par a fi eficiente atata timp cat castiga teren. USL-ul, din declaratiile liderilor sai, a pleca la razboi cu un pistol cu apa impotriva unui tun.

Nici lege nu exista atunci

Dovada ca la vremea respectiva Cronica Vaii Jiului a avut dreptate atragandu-le atentia asupra naivitatii lor, desi sunt politicieni vechi, Mircea Ioan Molot, favorit in cursa pentru sefia judetului ”a luat-o” pentru ca nu si-a calculat toate punctele atacabile, chiar daca este o manevra murdara. Credea ca va fi lasat in pace intr-un razboi?

Agentia Nationala de Integritate, o institutie controlata inca de adversarii politici, deci transformata in agent electoral pentru PDL, respectiv USP, i-a copt-o. ANI a postat pe site-ul sau in data de 22 mai 2012, o incompatibilitate a lui Mircea Ioan Molot consumata in… 2008, in baza unei legi aparuta in… 2010.

Acum s-a trezit ANI, in mod parsiv, pentru ca acum este momentul sa-si doboare adversarul. Este o arma forte ce-l poate dobori pe Molot, daca nu va gestiona inteligent situatia. U n comunicat, dupa patru ani de la fapta Comunicatul ANI spune clar ca-i imputa o fapta veche de patru ani. Si ce daca e veche! E buna de folosit acum.

”MOLOT Ioan Mircea s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26.09.2008 – 30.01.2009, deoarece a detinut, simultan, atat functia de Presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si functia de Presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la S.C. DRUMURI SI PODURI S.A. Deva, incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. 1), lit. e) si lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani” – spune Comunicatul ANI.

Adica Molot este decazut pe o perioada de 3 ani dupa 4 ani! Florile si bunul simt, invocate de Mircea Ioan Molot la inceputul campaniei, la atacuri murdare pare a nu-i folosi acum candidatului USL la sefia CJH si constata felul cum au procedat adversarii repliindu-se pentru contraatac.

”Pretenarul” Muntean devenit dusman de moarte

„E foarte clar ca cineva incearca sa ma inlature din competitia electorala, fiindca altfel nu pot sau nu poate castiga aceste alegeri. E o tentativa neserioasa si nefondata care nu ma poate impiedica sa candidez si sa castig aceste alegeri. (…) Consider ca nu a existat o stare de incompatibilitate, desi inca nu am primit raportul de evaluare ANI. Cert este ca ANI ma judeca pentru fapte petrecute in 2008, invocand o lege care a aparut in 2010. Consider ca nu am facut nimic ilegal, ci este vorba doar de o razbunare politica. Sesizarea a fost facuta pe numele unui vecin care mi-a spus ca el nu a sesizat astfel de lucruri. ANI a raspuns in doua zile de la sesizare, in conditiile in care noi, CJH,  avem de trei ani o adresa oficiala la ANI si nu am primit niciun raspuns”- a declarat Mircea Ioan Molot, clarificand lucrurile pe care multi le stiu.

Dar atacul e atac! Mai ales ca alti politicieni din judet s-au aflat cu adevarat in stare de incompatibilitate, dar daca nu reprezinta nici un pericol in alegerile care se apropie, acestia nu sunt vizati de ANI si nici de… vecini imaginari. Ca doar nu dau in pomul fara roade. Apoi Molot isi cunoaste contracandidatul, candva prieten bun, Mircia Muntean-UNPR, cel ce este banuit a sta in spatele acestei manevre.

Asteptam contraatacul lui Mircea Ioan Molot, mai ales ca la vremea respectiva actul de numire a sa a fost aprobat prin vot secret, vizat de juristi si necontestat de Prefectura Hunedoara.

Daca Molot va reactiona cu ”flori si bun simt”, poate sa plece acasa pentru ca asta inseamna ca nu este apt pentru asemenea razboaie electorale, in care PDL-USP si-a strivit chiar propriii coechipieri. Adica n-au mama, n-au tata.

Ileana Firtulescu